Så tog jag mig i kragen i alla fall och fick skördat det sista i köksträdgården.
Och det var ju inte så lite när allt kom omkring...
Mest morötter, palsternacker och så mängder
av rödbetor, polkagrisbetor och några gulbetor.
Ett sista vackert rödkålshuvud, några finfina purjolökar och vacker purpurkål.
Purpurkålen (röd grönkål) är en av de sista grödorna att skördas i köksträdgården
och jag har låtit mer än hälften stå kvar. Tänk vad vacker den kommer att vara
mot vit snö.... :)
Av plantorna från Klostra som vi planterade i augusti, skördar vi fortfarande
för fullt. Massor av persilja, mynta och otroligt nog rosmarin, som
överlevt de kalla nätterna med ner till -7 grader för några veckor sedan.
Även mizunakålen växer och är fantastiskt god och användbar, både
färsk och wokad.
En rad med palsternacker får också stå kvar för skörd senare eller för
att eventuellt ta frön från till nästa år.
Hm, jag kanske skulle ta och göra en riktigt fin grönsaksfond av allt det här?
Lev väl,
Hur lyxigt såg inte det ut!
SvaraRaderaHej Duktiga Charlotta
SvaraRaderajisses.....vad du odlar bra .....superfräscht :)
å missa nu inte....
P
A
R
T
Y
T
fortsätter..
redan 78 fina bloggar med
VÄLKOMMEN :)
Håkan
Mums, så vackert och gott det ser ut.Känner smaken av en härlig rotfruktssoppa.
SvaraRaderaNjut och ha en fin vecka.
Anje
Åh så mycket godsaker du skördat. Fantastiskt att rosmarinen klarat sig men å andra sidan kan man ju se små, knotiga, gamla rosmarinträd i England och dom har ju minusgrader då och då under vintern, i synnerhet har dom ju haft kallt de senaste vintrarna.. Själv har jag ett rosmarinträd som jag övervintrar i uterummet. Jag tog av det senast idag till köttbullarna.
SvaraRaderaHar funderat på att odla grönkål nästa år och din röda variant verkar ju trevlig. Det är ju så vansinnigt gott med grönkålssoppa.
Önskar dig en fin vecka!
Tänk att man kan skörda ända in i november! Fantastiskt!! Det kommer att bli en supergod fond av alla de där fina grönsakerna.
SvaraRaderaEn ny härlig vecka önskar Eva Linnea
Så färgrikt, det ser så gott ut att jag får lust att äta middag, igen, fast jag sitter här mätt :)
SvaraRaderaHvor er det skønne farver du viser. Og hvor er det dejligt, at vi endnu kan hente sprøde og friske grøntsager og krydderurter fra urtehaven :-)
SvaraRaderaSå fin och färggrann skörd!
SvaraRaderaHa en finfin ny vecka,
Rebecca
Otrolig skörd - så här sent på året!
SvaraRaderaHa det gott!/Laila
Vilken härlig skörd :) och vilka härliga färger :) hoppas på att få se de röda i snön Kram Suss
SvaraRaderaHäftigt att kunna skörda sådana mängder i november :)
SvaraRaderaDu hade tur i utlottningen och vann frön till Little Child!
Du kan mejla din adress till: fam.axjonsson@gmail.com
//Veronica
Vilken stor och fin skörd så sent på året. Det är lyx!
SvaraRaderaHa det riktigt bra!