söndag 11 november 2012

Novemberskörd


Så tog jag mig i kragen i alla fall och fick skördat det sista i köksträdgården.


Och det var ju inte så lite när allt kom omkring...
Mest morötter, palsternacker och så mängder
av rödbetor, polkagrisbetor och några gulbetor.


Ett sista vackert rödkålshuvud, några finfina purjolökar och vacker purpurkål.
Purpurkålen (röd grönkål) är en av de sista grödorna att skördas i köksträdgården
och jag har låtit mer än hälften stå kvar. Tänk vad vacker den kommer att vara
mot vit snö.... :)


Av plantorna från Klostra som vi planterade i augusti, skördar vi fortfarande 
för fullt. Massor av persilja, mynta och otroligt nog rosmarin, som
överlevt de kalla nätterna med ner till -7 grader för några veckor sedan.


Även mizunakålen växer och är fantastiskt god och användbar, både
färsk och wokad.


En rad med palsternacker får också stå kvar för skörd senare eller för
att eventuellt ta frön från till nästa år.

Hm, jag kanske skulle ta och göra en riktigt fin grönsaksfond av allt det här?

Lev väl,

12 kommentarer:

  1. Hej Duktiga Charlotta
    jisses.....vad du odlar bra .....superfräscht :)
    å missa nu inte....

    P
    A
    R
    T
    Y
    T

    fortsätter..
    redan 78 fina bloggar med
    VÄLKOMMEN :)
    Håkan

    SvaraRadera
  2. Mums, så vackert och gott det ser ut.Känner smaken av en härlig rotfruktssoppa.
    Njut och ha en fin vecka.
    Anje

    SvaraRadera
  3. Åh så mycket godsaker du skördat. Fantastiskt att rosmarinen klarat sig men å andra sidan kan man ju se små, knotiga, gamla rosmarinträd i England och dom har ju minusgrader då och då under vintern, i synnerhet har dom ju haft kallt de senaste vintrarna.. Själv har jag ett rosmarinträd som jag övervintrar i uterummet. Jag tog av det senast idag till köttbullarna.

    Har funderat på att odla grönkål nästa år och din röda variant verkar ju trevlig. Det är ju så vansinnigt gott med grönkålssoppa.

    Önskar dig en fin vecka!

    SvaraRadera
  4. Tänk att man kan skörda ända in i november! Fantastiskt!! Det kommer att bli en supergod fond av alla de där fina grönsakerna.
    En ny härlig vecka önskar Eva Linnea

    SvaraRadera
  5. Så färgrikt, det ser så gott ut att jag får lust att äta middag, igen, fast jag sitter här mätt :)

    SvaraRadera
  6. Hvor er det skønne farver du viser. Og hvor er det dejligt, at vi endnu kan hente sprøde og friske grøntsager og krydderurter fra urtehaven :-)

    SvaraRadera
  7. Så fin och färggrann skörd!

    Ha en finfin ny vecka,
    Rebecca

    SvaraRadera
  8. Otrolig skörd - så här sent på året!
    Ha det gott!/Laila

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig skörd :) och vilka härliga färger :) hoppas på att få se de röda i snön Kram Suss

    SvaraRadera
  10. Häftigt att kunna skörda sådana mängder i november :)

    Du hade tur i utlottningen och vann frön till Little Child!

    Du kan mejla din adress till: fam.axjonsson@gmail.com

    //Veronica

    SvaraRadera
  11. Vilken stor och fin skörd så sent på året. Det är lyx!
    Ha det riktigt bra!

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)