måndag 4 oktober 2010
Grillad paprika - när man har för mycket av det goda
Ja, nu är det härligt att börja samla i ladorna! Idag tog jag äntligen tag i alla de röda, vackra paprikorna som var mogna i växthuset. Det här blir ett supergott inslag i en tapas!
Jag la några stycken på en plåt och satte in högt upp i ugnen och satte på grillfunktionen.
När de började se så här mörkfläckiga ut tog jag ut plåten och vände alla paprikorna. När de var rejält grillade runt om tog jag ut plåten och täckte väl med aluminiumfolie och lät det hela svalna helt. Därefter är det enkelt att dra av skalet under rinnande vatten. Lossnar hur lätt som helst!
Sist snittade jag dem på längden och tog bort frön och fröhus och skar sedan upp allt i långsmala bitar. Sedan varvade jag de uppskurna paprikorna med olivolja, flingsalt med rosmarin och en krossad vitlök i dessa snygga konservburkar, som jag fann på Överskottsbolaget för några veckor sedan.
Det här är mums att lägga upp på ett fat tillsammans med några oliver, lite kallskuret och servera som tilltugg med ett glas vin. Burkarna förvaras i kylen och håller upp till vecka i kylen. Om man inte konserverar förstås:)
Lev väl,
25 kommentarer:
Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.
Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.
Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mmmmmm - va gott!!! (Har tyvärr bara två paprikor kvar att plocka.) Härligt!
SvaraRaderaKram,
S.
Det ser jätteläckert ut. Du är verkligen flitig och tar vara på allt!
SvaraRaderaDet där är jätte gott!
SvaraRaderaMariana
Så kul med hemma odlade paprikor. Mina är bara köpt i affär. Men gott är det!
SvaraRaderaHa det så bra.
Kram Ingrid
...mmmmm...så gott.
SvaraRaderaTack för tipset om hur man kan göra med paprikor! Jag har grillat, men försökt skala dem när de var varma och det gick inte så bra. Nu vet jag hur man ska göra! Dom kan ju användas till mycket i matlagningen!
SvaraRaderaHar skrivit ut ditt recept, tack!
Kram, Monica
När kommer Madame Cesars kokbok??? Känner ett starkt behov av att förnya vår kokkonst just med en sådan!
SvaraRaderaVilket underbart inlägg! Vackert och pedagogiskt.
SvaraRaderaDet hät måste jag prova./Anja
Supergott! Du man blir jju sugen även fast kockan bara är halv nio på morgonen.
SvaraRaderaÅh vad gott! Jag älskar grillad paprika!
SvaraRaderaHa det bra!
kram M
PS. Men du, en KONSERVburk är väl iallafall en sorts plåtburk, och inte en GLASburk? ;-). Men snygga var de iallafall!
Härligt, har tyvärr inte odlat några paprikor i år.
SvaraRaderaDet ser ju jättegott ut. Paprika är min favoritgrönsak, mycket bättre än tomater. För oss som inte har egna måste man ju kunna göra detsamma med köpta. Blir säkert inte lika gott, men det får duga.
SvaraRaderaDjupt imponerad!
SvaraRaderaUndrar jag om jag kommer dit någon gång. Men i år har mitt lata jag satt dahlior som idag plockas in. Stolt, men fortfarande lite lat.
Det här blir ju guld värt att ta fram till vinterns festmåltider!
SvaraRaderaHa det gott!
/Ruben
Älskar inlagda paprikor, ett måste när man gör Scampi Indiana t.ex. och egna sådana måste vara hlet underbart. Själv hade jag bara en planta med gröna i år, men jag har haft - och har - massor av paprikor på den. Ikväll ska jag använda en samt en chili som jag just var ute och tog in.
SvaraRaderaSer gott ut och ser lätt ut men ... det är det nog inte!
SvaraRadera:)
Menar att det är gott men svårt *ler*
SvaraRaderaGrillad paprika är gott och så snyggt det blev
SvaraRaderadessutom (:D Tack för tipset!
Gullvivan
Ser mycket delikata ut, älskar grillad paprika!
SvaraRaderaHa det gott!
Men vad mumsigt det ser ut ...
SvaraRaderaÖB då får jag åka dit på torsdag för sådana vill jag bara ha.
Min cyklamen har jag haft inne länge men nu står den i växthuset vågar inte ta ut den för det blåser som sjutton här varenda dag.
Ha det gott
Annika
Det där såg ljuvligt gott ut!
SvaraRaderaAlltid roligt att kunna ta till vara på det man odlat!
Tack för goa ord om min hylla :)
ha en fin tisdagskväll!!
Kramisar ifrån sanne
Grillad paprika är jättegott, tur att det finns torghandel!
SvaraRaderaJag såg i Linnéträdgårdens växtlista att de har använt vintergrön liguster, Ligustrum vulgare `Atrovirens´och går det i Växjö måste det ju gå hos dig. Sedan blir den vintergröna ganska ful på bladen på vintern även här så det går nog lika bra med den vanliga. Den är ju härdigare. Jag tycker kloten är ganska fina även utan blad, formen har man ju ändå. Blir det dessutom lite frost eller snö så blir det ju ännu bättre. Antingen får du kolla hur det går för ligustrarna i Linnéträdgården eller testa själv med några billiga häckplantor, lycka till! /Katarina
Mmmmmm ser jättegott ut ! Vilket bra tips att dra av skalet under rinnande vatten ... gjorde paprikasoppa i dag på grillade tomater i ugnen och det var lite pill att få bort skalet .. nu vet jag bättre !
SvaraRaderaHa det så gott !
kram/Isa
Grillade paprikor är jättegott. Kul att lägga in egen skörd och njuta av.
SvaraRaderaLåter väldans gott, och fina burkar att titta på!
SvaraRaderaHa det fint,
Rebecca