Igår skrev jag ju om sallatsodling och då slog det mig att det här lilla receptet kan passa bra. Denna dressing lärde jag mig att göra under mina år i Frankrike och är egentligen den enda jag behöver. Vi har den jämt på salladen och den passar särskilt bra till lite beska sallatssorter.
Dessa fina skålar kommer också ifrån Glasholmens keramik. Klicka på Läs mer för att komma till receptet.
1 dl olivolja extravirgin
0,25 dl rödvinsvinäger (helst en vällagrad, men INTE balsamvinäger, det blir bara sött)
0,25 dl dijonsenap
En knivsudd pressad vitlök
1 msk finhacka persilja
Ett gott flingsalt och några varv med pepparkvarnen
Lägg alla ingredienser i en skål och slå det hela med en gaffel tills såsen tjocknar. Smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar.
Hej Charlotta!
SvaraRaderaTack för kommentaren på min blogg!
Har skrivit ut receptet på salladsdressingen och ska pröva den.
Christina/Drömmen om en trädgård
Hittar hit och läser dina utmärkta salladstips. Tips baserade på erfarenhet är det bästa! Sallad har varit en förbisett bladgrönsak i vår köksträdgård, men det ska det bli ändring på i år, tänkte vi. Många bra odlings- och inspirationstips i din lista i förra inlägget(och dressingsrecpet kan absolut komma till nytta det med ;-) )
SvaraRadera