fredag 15 juli 2011

Körsbär i mängder!


Oj, vad mycket körsbär vi har i år! Det är alldeles galet. Lite härlig körsbärssylt till pannkakorna i höst ska vi ha:)


Det här är bara vanliga surkörsbär och ganska sura i smaken. Men just i år är de ovanligt söta, många och blev underbara att göra sylt på.


Så här gjorde jag busenkel och supergod sylt: Blandade 1 kg hela körsbär med 0,75 kg syltsocker och kokade under omrörning i 10 min. Därefter passerade jag massan genom ett durkslag med hjälp av en slev. Mycket enklare än att stå och pilla ur alla kärnorna först:)

Hoppas ni alla har det underbart där ute i högsommarsverige:)
Lev väl,

9 kommentarer:

  1. Å vad gott! Våra körsbär äts upp av skatorna *grr* Så jag blir lite avundsjuk jag :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, det verkar vara ett riktigt bärår iår! Har också massor av körsbär - kallar dem för "fågelbär" men de är söta och goda och skott efter bigarråträdet....! Funderar på vad jag ska göra...!
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Oj jaa! Lyckliga ni! Körsbärssylt gjord på lite sura körsbär är den absolut godaste sylten tycker vi. Och jag har även dem på morgonfilen som de är och tycker det är jättegott. Men så gillar jag också de lite syrligare bären bäst. Ett tips till naturliga körsbär är att micra/värma dem lite innan man häller dem på filen, då blir de mycket sötare.

    SvaraRadera
  4. Ja vi hade jättemycket bär på vårat och sen kom koltrsten/arna och tog alla...
    Satsar på nästa och då ska jag vara bärvakt.....
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. härligt med egen sylt:)
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera
  6. Låter smaskigt och enkelt, mitt körsbärsträd är inte stort nog för bär ännu, men om några år! (:D

    SvaraRadera
  7. Körsbärssylt - jo, jag tackar, jag! Såå gott!
    Fortsatt fin helg, kram, Monica

    SvaraRadera
  8. mon-jardin-en-ik16 juli 2011 18:06

    Vilken bra ide att passera körsbären efter kokning. Det är så jobbigt att sitta och få bort kärnorna även om man har en grej som gör det enklare.
    Ha det bra.
    Anje

    SvaraRadera
  9. thanks for sharing..

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)