Det är väl ändå galet underbart att kunna njuta av egen skörd i månaden januari! Mina nakenfröpumpor, 'Lady Godiva', har legat i matkällaren och i helgen tog jag fram en och delade för att se om den fortfarande gick att använda.
Den var hur fin som helst och massor av gröna, goda pumpakärnor fanns det. Otroligt nog verkade pumporna ha mognat under lagringen, för pumpakärnorna var större nu än när jag skördade dem i oktober!
Kärnorna sköljde jag och lät ligga på tork på ett fat.
Dagen efter använde jag dem i mina surdegsbaguetter. Tänk vilken lyx, att ha egenodlade pumpakärnor i brödet! Recept på surdegsbaguetter har jag fått från underbara bloggen Vita rosor och förgätmigej och du kommer direkt till receptet genom att klicka HÄR!
En del av pumpaköttet skar jag i stora tärningar och lade i en stor ugnsfast form, tillsammans med tärningar av palsternacka och klyftor av rödlök. Jag hällde över rapsolja, salt, svartpeppar och en hel del soja. Efter ca 40 minuter i ugn (225 grader) hade vi världens läckraste tillbehör till maten!
Receptet kommer från den här fina samlingen, som går att beställa hos Runåbergs fröer helt utan kostnad (!).
I år ska jag definitivt odla flera slags pumpor. Det här gav sannerligen mersmak:)
Lev väl,
Det där " tillbehöret " lät ju väldigt gott. Mums! Kram
SvaraRaderaHelt ljuvligt att plocka fram eget odlat nu, förstår att du njuter...
SvaraRaderaTack för tipset om brödet ser gott ut.
Kramiz//kullervilla
Låter väldigt mumsigt.
SvaraRaderaAntar att du fick lite sommarkänslor, när du tog fram pumpan. Jag har bara odlat pumpa en gång, men då vann jag med den tyngsta pumpan i trädgårdsföreningen!
SvaraRaderaHa det gott!
Christina
Det var verkligen lyxigt!Kul att kunna använda dom så här långt efteråt :-)Annars kan det ju bli lite mycke under säsong.Men nu ja snacka om lyx!
SvaraRaderaKram från mig!
Hejsan!!
SvaraRaderavi odlar också en massa zuzzini, pumpor och annat ! men vi har inte kunnat förvara dem så länge. en del pumpor fick sätta livet till under Hallowen. Då barnbarnen skar ut dem som vackra lyktor, som lös i mörkret tills frosten förstörde dem.
Tack för ditt recept! det ska jag testa i år.
önskar dig en fin fortsättning på veckan
från Kristina
Så bra att de kan lagras så länge...och brödet är verkligen genuint lyxigt ;)
SvaraRaderaDu underbara människa. Tack för inspirationen. Mina pumpor väntar också på att jag skall skära dom mitt itu. Gott gott. Ha en fin fin kväll/Gela
SvaraRaderaSå härligt med egenskördat och i januari dessutom.
SvaraRaderatillbehöret låter jätte gott och ser smaskigt ut.
Ha det gott:)
Tänk, pumpa har jag aldrig smakat! Jag undrar om det går att köpa "matpumpor" när det är säsong? För dom som säljs till Halloween går väl inte att äta?
SvaraRaderafantastiskt, att dom håller sig så länge i en matkällare! Förstår att det känns lyxigt!
Kram, Monica
I love roasted squash and pumpkins. My husband is not as fond of it so I have to pace myself on how often I serve it. I am down t just one small pumpkin left in storage from last year's garden. I need to use it soon as it will not last too much longer.
SvaraRaderaYour recipe looks delicious!
Vilken lyx! Härligt!
SvaraRaderaVa kul att den höll sig så bra! Och ja - vilken LYX!! Både brödet och goda tillbehöret. Tror jag måste lägga det på minnet för framtiden.
SvaraRaderaHa en skön kväll!
Kramar!
I love roasted anything! I love how you used the pumpkin seeds in a bread. Great thinking!!
SvaraRaderaSer verkligen helt fantastiskt ut! både inlägget och bloggen. Du är min nya idol = )
SvaraRaderaMums, vad gott det ser ut.....
SvaraRaderaDu är "rik" som har allt gott du odlar o tillagar!
Själv älskar jag inlagd syltad pumpa till kycklingen i lergryta....
Hoppas att du haft en bra dag!
Många Kramar Therese
Hej Monica,
SvaraRaderaJodå, halloweenpumporna är jättegoda att äta! Jag är ingen expert på pumpor, men i välsorterade affärer finns både pumpa och vintersquash! Ugnsbakad har blivit en favorit hos oss.
Kram,
Charlotta
Så gott det ser ut. Fantastisk att pumpan höll sig så bra.Brodet är riktig lyxigt med egna frö.
SvaraRaderaDet vattnas i munnen hos mig.
Ha en bra vecka.
Anje
Your recipes sound delicious! It's nice to have such food at this time of the year.
SvaraRaderaDen sorten har jag inte provat, den ser fin ut. Jag brukar odla Gleisdorfer Ölkurbis som oljefröpumpa, den blir ganska stor. Men jag har inte provat att använda fruktköttet på den, får nog testa det när jag sett ditt recept här. Har en kvar i förrådet.
SvaraRaderaLisa/Lisas trädgård
Både låter ser supermumsigt ut!
SvaraRaderaYum! What a delicious post Charlotta! You have inspired me to cook squash this way. Kram Carol
SvaraRaderaPumpor är bara bäst! Lady Godiva ser god ut, både kött och frön.
SvaraRaderaI år har jag provat att tärna och frysa mina stora Blue hubbard som ofta har svårt att hålla sig, det funkar jättebra, bara ner i en soppa eller gryta.
kram Sophia
Åhh så läckert!!!!!
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram Kathrine
Helt fantastiskt!
SvaraRaderaSTOR kram från Eva Linnea
That squash looks so good. I love roasted squash.
SvaraRadera