måndag 20 juni 2011

Piontiden är nu


Först ut var de härliga bondpionerna. De är redan helt överblommade...


... och nu är tid för doftpionerna. Det går så fort, så fort, hjälp!!! Det ljuvliga tar slut så fort och idag har regnet obarmhärtigt piskat dessa skönheter till marken. Finns det någon som kan hjälpa mig att bromsa tidens framfart?
Lev väl,

10 kommentarer:

 1. Pionerna är fruktansvärt (jag kan inte säga det bättre) fina, stora, frasiga, doftiga, röda, rosa, vita .............. i år!
  Fick just en bukett av en kompis som fått pionen av mig när hon flyttade in i sitt hus för 7 år sen. Gulligt va?
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. Pionerna är underbara just nu! Tyvärr hör inte regn och pioner ihop, så man får rädda en del undan regnet... Jag brukar ställa buketter på förstukvisten så att man kan njuta av doften när man passerar där.

  Snygg somrig header!

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. nej, regn gillar vi inte nu i piontid...det skär i hjärtat när man ser skönheterna böjas och lägga sig mot marken...Jag tar in buketter för glatta livet, doftar ljuvligt inomhus nu!

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder på underbara blommor!

  Tack för titten. Kram/M

  SvaraRadera
 5. Ja, mina stora, underbara, vita doftpioner har nu efter regnet böjt sig helt mot marken...
  Men doftar gör dom än!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Måste skaffa mig pioner i höst! Vad heter dina skönheter? Väldigt vackra bilder!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 7. Härliga pioner. Har du provat om man kan lyckas att så fröna från dom? Jag har knipsat av mina iaf och ska prova att påta ner dom till hösten.Kram.

  SvaraRadera
 8. Ja mina stora doftisar börjar tacka för sig nu...egentligen borde jag flytta ut i mitt blomm/ kryddland just nu, för det prunkar så härligt där...
  Går allt enligt planer så tittar vi nog över den 2 juli tror jag bestämt...
  vi hörs...

  SvaraRadera
 9. Jag vill också stoppa tiden nu!!! Vill njutas så länge det bara går av pionerna. Jag har ganska många nyköpta pioner så det tar något år innan de kommer igång ordentligt, men den gamla vita som jag tror är Festiva Maxima har haft blommor nästan lika stora som fotbollar!!!! Helt underbart!!!
  Ha en bra dag //Elinore

  SvaraRadera
 10. Hej Livsnjutaren,
  Jodå, det ska gå bra. Lånade Herman Krupkes bok om pioner i vintras och lärde mig att pionfröer gror bara i augusti och att färska frön gror bättre än torkade. Har inte provat än, men vill gärna försöka om det blir tid över:)
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)