söndag 15 maj 2011

Hjälp! Det går för fort!!!

Jag vill att tiden ska stå still! Det går så fort allting den här våren. Allt slår ut med en väldig fart! Häggen har redan blommat över här och syrenerna börjar slå ut! Kära nån, vilket sjå att hinna njuta. Bästa sättet är att ofta, ofta föreviga allt med kamerans hjälp.


Förlåt om jag tjatar om samma rabatter hela tiden, men jag kan inte låta bli! De båda rosenrabatterna inne i pergolan är såååå ljuvliga just nu - långt innan rosorna börjat blomma. Allt går i mörkviolett och vitt och jag är stoltare än stolt över hur fint det blev! Det är första gången någonsin som jag lyckats behärska mig och hålla fast vid en förutbestämd färgpalett:)

Uppe till vänster syns tulpanen 'Gavota'. Förra året blommade endast två lökar, men så gav jag dem benmjöl på hösten och se nu, i år blommar fler än de sju jag hade från början! Underbart!

Nere till vänster den vita kantnepetan 'Snowflake'.


Uppe till vänster 'Spring Green' och nedanför 'Queen of Night'. Längst ner på marken kommer en vackert violett revsuga med mörka blad. Jag vet inte hur väl det syns på mittbilden men våra klematis hänger ner i lilablommande klasar från pergolans tak.

Hoppas ni alla haft en härlig trädgårdshelg. Imorgon blir det en rundtur i köksträdgården bland allt nysått och planterat:)


Lev väl,

8 kommentarer:

 1. Men oj, vad det blommar hos dig! Ja visst vill man stanna tiden nu, den här tiden är den bästa, men ack så kort jämfört med så många gråa och mörka månader vi har bakom oss...
  Ha det gott o njut i din trädgård!

  SvaraRadera
 2. Skulle också villa ha så mycket fina blommor på gården! Här håller häggen just nu på att börja slå ut, så nu gäller det bara att vänta lite till så blommar vår syren utanför köksdörren.
  Hoppas du hittar tid att njuta av din underbara trädgård!

  SvaraRadera
 3. Hej Charlotta. Och din rabatt är ju juvlig!
  jag har varit en sådan anti tulpan-människa tidigare och nu vill jag bara ha mer.
  Din 'Gavota' är så fin.
  Jag får också kika runt hos dig, har inte fått tiden att räcka till för bloggeriet.
  Ha det fint och hoppas att du mår bättre nu.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 4. Ja, dina rabatter är bara så ljuvliga. Vitt och mörkviolett är verkligen fint tillsammans. Och så fin färg du har på dina trädgårdsmöbler. Ha en bra vecka.

  SvaraRadera
 5. Tjata på du för rabatten är jättefin....Kul när det blir lyckat.
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 6. Så vackert i din rabatt - vilket överflöd av blommande härligheter!!! Den där färgkombon är bara för fin.. Har också kört på den mestadels på det vårblommande och en av mina nya rabatter kommer gå i de färgerna. Ah, så både hägg och syrén blommar hos dig nu. Här har precis häggen börjat blomma. Hos mig har det dock stannat upp lite nu, senaste dagarna har varit ganska kalla och gråa.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara rabatter du har! Ja, det är tur att vi kan föreviga med bilder nu när det går så snabbt! Jag tycker särskilt mycket om dina mörka tulpaner i mittbilden där! Åh, så vackert de bryter av mot det skira!

  Ha en fortsatt blomstrande vecka!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Såå vackert! Ja, det har jag aldrig lyckats med, att hålla mig till en färgskala...suck!
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)