tisdag 8 oktober 2013

Mjölksyrar så det knakar!


Nu mjölksyrar vi massor av skörd! Igår gjorde jag sex 1-literskrus med godsaker. Först en grovriven blandning av polkabetor, spetskål, rödlök och äpplen, kryddat med gula senapskorn. Jag gjorde ett krus av denna blandning för ett tag sedan och det blev så gott att hela burken åts upp på två dagar. Perfekt balan mellan sött, surt och salt! Sedan gjorde jag tre krus med förvällda och avsvalnade stora vita bönor, av blomsterbönan Czar, tärningar av pumpan Rouge vif de temps och kryddat med en hel kanelstång, en chilifrukt, hackad färsk ingefära och vitlök. 


Inspiration i massor och ännu mera kunskap har jag fått från den här trevliga boken som jag nyligen köpt:)

3 kommentarer:

 1. Vilket bra sätt att spara grönsakerna på. Chili, ingefära och vitlök får mig att tänka på asiatisk mat.

  SvaraRadera
 2. Hej! Den boken skulle jag också vilja ha. Var har du köpt den? Nästa gång på min trädgårdsmästarkurs handlar det om bakning och mjölksyrajäsning. Intressant kurs!!!! Kram EL

  SvaraRadera
 3. Hej igen! Jga hittade boken på bokbörsen.se och beställde den för 120:- Hoppas den finns kvar,
  Kram EL

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)