Nu har vi skördat och skördat i helgen. Det är såååå roligt!
Mmm, varenda kväll hela veckan ska jag ägna i köket
för att ta hand om det hela:) Tänkte visa lite varje
dag av allt härligt vi har att ta hand om. Börjar
lite försiktigt idag med att visa de goda bären vi
njuter av nu.
Ja, nu är det gott om mogna gojibär i växthuset. Jag har en hel del på tork
inne redan och många gröna är på gång att mogna fram.
Hela nävar fulla med goda physalis kan vi också plocka nu.
Allra godast är de bären som redan ramlat ner på jorden,
under buskarna och sötast blir de om höljet är riktigt
torrt och visset:)
Att kalla vindruvor för exotiska är kanske lite väl att ta i.
Men jag måste bara få visa ändå...;) Visst börjar denna
vinstock att bli knotig och vacker! Egentligen gillar vi
inte denna druva något vidare, men den får stå kvar i
alla fall bara för att stocken är så fin:)
Vi har två nya sorter som bara är två år gamla och som är betydligt godare.
Dels den här, 'Steuben', som har en mycket, mycket god smak även om
den har kärnor och kanska tjockt skal. Dels har vi en sort som heter 'Himrod'
men tyvärr har jag ingen bild eftersom druvorna redan är uppätna,
så goda är de. Sötaste söta små gröna druvor som är helt kärnfria. Mums!
så goda är de. Sötaste söta små gröna druvor som är helt kärnfria. Mums!
Våra små minikiwi mognar också fram i snabb takt nu. Man får passa dem noga,
för så fort de är skördemogna ramlar de ner på marken. Varje dag får man
känna sig fram för att hitta de bär som är lagom mjuka.
Vilken underbar vinstock - förstår att ni inte kan göra er av med den:-) Va härligt med alla dessa exotiska frukter!
SvaraRaderaDet var ingen dålig skörd. Gojibär är jag själv väldigt förtjust i men har tyvärr ingen möjlighet att odla dem, ännu. Hoppas på ett växthus om några år. Ser fram emot att ta del av din skörd längre fram i veckan.
SvaraRadera//Jenny
Det var inte dåligt! :) Jag hade gärna gått en godisrunda i er trädgård ;) Kram / Carolin
SvaraRaderaMums, mums! Så gott det ser ut. Själv har jag bara physalis men de är så goooda och nu börjar de mogna i rask takt. Lyxgodis!
SvaraRaderaKram
Men vad lyxigt med så mycket gott blir jätteavis, odla ätbart är inte min starka sida :( känns alltid så bra att äta det man själv odlat fram.
SvaraRaderaMadde/ bland blommor och buskar
Så mycket gott du har att skörda.Vilken skatt att ha egenodlade Gojibär. Jag tycker om dem men dem kostar en mindre förmögenhet i alla fall både i Frankrike och här i Holland.
SvaraRaderaHa det fint.
Anje
Härlig skördefest du har där! (:D
SvaraRaderaHa det fint!
Blomkärringen
Vilken skatt av godsaker du äger.
SvaraRaderaHa en underbar dag!!
Vad många bra tips på växthusodling jag fick här! Vi har byggt på vårt växthus i sommar och ska börja odla där nästa vår men är helt noviser på det. Får väl prova något nytt varje år. Ett är dock säkert - för mysfaktorn ska vi också ha en vinranka, den ska få växa direkt i jorden och annat i krukor. Vi har en staketdruva ute nu som vi får en stor skörd varje höst men de är inte så roliga att äta direkt, fulla av kärnor som de är.
SvaraRaderaSka bli kul att se allt annat som ni har skördat! Ha det gott!
Så mycket gott ni skördar,Gojibären blev jag riktigt avis på :-) måste bara köpa,hitta en planta och plantera i växthuset till våren. Övervintrar den?
SvaraRaderaKramiz//kullervlla
Ja, visst gör de det. I vårt kallväxthus har de övervintrat flera vintrar redan:)
RaderaKram!