tisdag 11 oktober 2011

Wow! Stickling av basilika...

Tänk! Det kunde jag väl aldrig tro, att det skulle gå att ta sticklingar av basilika. Tänk vilka möjligheter som helt plötsligt öppnar sig:)


Jag fick två sticklingar av en mycket vacker, vitbrokig basilika av snällaste Annika Christensen, för ca sex veckor sedan. Vi trodde inte fullt ut på idén någon av oss, men tänkte att äsch, man kan väl testa. Häpet har jag noterat att de båda sticklingarna sett högst levande och friska ut och när de började växa och sätta nya blad höll jag på att trilla baklänges. Igår tog jag mod till mig och lyfte upp de två bebisarna ur sina sticklingskrukor och kunde förundrat konstatera att de båda hade utvecklat fina, små rotklumpar. Nu har de fått näringsrik jord och kommit in i köksfönstret.


Den stora frågan som nu kvarstår är vad denna skönhet har för namn! Jag ska höra med Annika och med lite tur kanske hon har tid att avslöja namnet i en kommentar till detta inlägg:)

Lev väl,

12 kommentarer:

  1. Det har jeg også gjort - i foråret og nu igen her for et par uger siden. Det er et hit og den sikre vej til frodige og stærke basillikumplanter.

    Ha´en god dag
    Birgitte

    SvaraRadera
  2. Och får du någon stickling över så kan jag tänka mig att ta hand om den :-)
    kram

    SvaraRadera
  3. Se där - man måste testa! Kul variant med den vita kanten...

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  4. Grattis! Ja, ska nån klara det, så är det du...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  5. Man blir glad när det händer!

    SvaraRadera
  6. Vad roligt! Hoppas att den smakar lika gott som den är fin :-)
    Idag har jag fått ner vitlöken i jorden. Du är min stora vitlöksinspiratör :-D (bland annat)

    Ha det fint!

    /Anna

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. Jag har gjort en hel del basilika sticklingar i år!Fasst jag har dom i vatten tills rötterna kommer funkar bra oxå.
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  9. Men vilket bra tips! Jag älskar verkligen basilika! Den här var ju riktigt snygg också.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  10. Du är ju så duktig på att få till det. Hur läckert som helst, vad roligt!
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  11. Hej vännen!
    Grattis till detta försök. Jag skördade hela plantan häromdagen så får det bli en ny till våren.
    Den heter pesto perpetuo god att göra pesto på med andra ord.

    Ha det gott min vän
    Annika

    SvaraRadera
  12. Fantastiskt....måste genast prova. Vet ej vad denna heter, men har sett den. Kram Maria

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)