onsdag 14 september 2011

Fler favoritpelargoner


'Shalimar' är en av årets nykomling som får högsta betyg! Massor av blomstänglar i ljusrosa och underbart vackert flikade blomblad.


'Honeywood Suzanne' - om jag bara fick välja en enda:)


'Appleblossom Rosebud' - mest eftertraktade om jag ska våga mig på en liten försäljningsanalys...'Black pearl', en mörkt hallonröd rosenknopp. Oerhört vacker men man undrar ju lite över namnet... Jag hade nog väntat mig en ännu mörkare blomma...'Frou-frou' - en som gör lite som den vill. Antingen ljuvligt rosa med vit kant och fullkomligt bedårande eller helt och hållet ljust, ljust rosa och lika fullkomligt bedårande!


Nu har jag noga valt ut de ca 30 olika sorters pelargoner som ska övervintra på väggen i det nya "pelargonrummet". Inglasningen är gjord över källartrappan och de största plantorna ska stå i trappan och på den bortersta kanten som är bred. De andra ska hänga på väggen och vattnas från stege. Hela inglasningen är gjord av isolerglas och med hjälp av värmen från pannrummet nedanför trappan och strålvärmen från ytterväggen, tror vi inte att det ska behövas så mycket tillskottsvärme för att hålla utrymmet frostfritt.

Lev väl,

10 kommentarer:

 1. Den där Shalimar var fin!30 st tar plats! själv har jag nog runt 15 men jag funderar på att ge bort mina knalligt röda och bara spara vita och rosa.
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Så smart och fin lösning för ett litet växthus. Något sånt skulle jag få plats med, kanske kan man övertala 'regeringen' till en insats :)

  SvaraRadera
 3. Appleblosom Rosebud - fullkomligt ljuvlig!
  Min favorit - om jag måste välja...
  Vinterförvaringen är både fiffig och snygg!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Angående brödet så ska degen vara lös men sedan kan det bero på hur torrt mjölet är, hur hårt packat osv som påverkar exakt mängd som ska vara i. Det var rätt länge sedan jag bakade det där brödet men jag brukar hälla ut det på ett riktigt mjölat bakbord och sedan skära ut bitar som jag sedan försiktigt förflyttar till en plåt. Under utbakningen går det åt massor med mjöl! ;0) Visst var det ciabattan du skulle göra? Det måste gå att hantera degen även om den inte ska knådas...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Finns det någon mailadress jag kan nå er på?

  //Z (zu-yon.han@sverigesradio.se)

  SvaraRadera
 6. Fina pellisar! Speciellt Shalimar föll jag som en fura i Katjastormen för...

  Ert pelargonhus är bara så vackert - hoppas att det motsvarar era förväntningar.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Hej. Sikke fine pelargonier. Har aldrig hørt om den førstnævnte sort før. Hvor kan man skaffe den?
  Pelargoniehuset bliver bare så fint. Rigtig god udnyttelse af pladsen.

  SvaraRadera
 8. Det rostiga lilla hjärtat köpte jag på trädgårdsdagen i Bäckaskog för ett par veckor sedan. Har inte sett dem någon annanstans faktiskt.
  Hoppas du hittar ett!

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Det blir pelargonutställning i GALLERIET alltså?! När är det vernissage? Kram

  SvaraRadera
 10. Vad härligt! Vilka fina pelargoner du visar. Hoppas det blir en lagomvinter i år och att pellisarna klarar sig fint. Recepten du efterlyste finns i kommentarerna i min blogg.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)