lördag 13 augusti 2011

Några favoritpelargonerEftersom vi haft så uschligt väder de senaste veckorna, har alla pelargoner fått flytta in i bonna-orangeriet. Det blir lite trångt, men hellre det och snygga pellisar!

Tänkte visa två av mina favoriter just nu:


Denna näpna, nästan svarta ,lilla darling, som jag fick av Anja när hon var på besök. Den heter 'Pelargonum Sidoides' och det är inte bara blommorna som är ovanligt vackra. Själva bladverket är grågrönt och underbart mjukt, nästan lite luddigt.


Och så 'Lavender Lad'. Blommar helt underbart fint just nu. Färgen.... mmm... jag säger bara, färgen... I love, love, love it!

Glöm inte att det är Show-off hos Håkan Malevik idag! Titta in och njut av hans vackra bilder och hitta nya fina bloggar att besöka:) Kram till er alla och ha en riktigt skön helg!

Lev väl,

11 kommentarer:

 1. Så många pelargoner du har, och de har svårt att blomma i år, SOLEN fattas.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ser fint ut! Har också sidoides som en av mina favoriter, och gillar även Lavender Lad! Tack för titten! :) Mia

  SvaraRadera
 3. Pelargon Sidoides blir "en vill ha" pelargon. Super snygg!!

  Det ser så härligt ut med hyllorna med alla pelargonkrukor.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är tydligt, att du gillar de skira, spröda pelargonerna bäst...Sidoides ser underbar ut!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Oooo, vilka ljuvliga pelargoner! Jag blir lite kär;)).
  Ha en fortsatt skön helg!
  Maria

  SvaraRadera
 6. Så fina pellisar :) tur de fick komma in i ditt vackra bonna-orangeriet, vem skulle inte trivas där :) Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Vilka fantastiska pelargoner. Lavender Lad har ruttnat bort hos mig...den ljuvligaste utav alla. Men vet du, en utav penséfröerna jag vann hos dig i våras blommar för fullt, den läckra Rippling Waters. Tack än en gång för den härliga vinsten, det blev en riktig humörshöjare nu när allt annat regnar bort.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Att det finns så många olika...sa en novis vad gäller trädgård och blommor...tur att det finns fina bloggar att lära av!

  Ha det fint!

  Lena

  SvaraRadera
 9. Lavender Lad har jag haft men den klarade inte vintern. Bara skrumpnade ihop och försvann. Tråkigt för det var en av mina favoriter också.

  Jag var och tittade på pelargonutställningen på Kina slott vid Drottningholm. Jösses så många sorter det finns som jag aldrig hört talas om. Massor av olika sorters Mårbacka till exempel. Jag som i min enfald trott att det bara fanns rosa eller vit Mårbacka men så var det inte.

  Jag har fortfarande mina pellisar ute men vi har haft ett par rejäla regndagar här också. Jag har plockat bort många "grötiga" blommor men nu har nya blommor kommit så dom är fina igen. Dom får nog stå kvar ute tills det är dags att ta in dom inför vintern. Har inte plats för dom inne :)

  En fin söndag önskar jag dig!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 10. Det var ingen dålig samling av Pellisar. De jag haft ure i krukor, har drunknat.
  Kram

  SvaraRadera
 11. .....å vet du Charlotta: P. sidoides är dessutom nattdoftande. Om du kommer in i rummet där den är på tidig morgonkvist kommer du att känna den underbara doften!/Anja

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)