tisdag 2 augusti 2011

Loppisfynd - nu ska det torkas ringblommor!


Nu kan jag torka ringblommor, svamp, nypon och massor mer. Lätt som en plätt!


Dessa båda såll av något slag, tror jag egentligen tillhör biodlarens utrustning, men nu är de torkollor hos mig och jag tänker göra hål i dem så att de går att hänga upp, den lilla ovanför den stora.


Loppisfynd hör sommaren till och det är så härligt att upptäcka alla dessa saker som jag inte hade en aning om att jag behöver! Den här sortens bilder av vackra ringblommor på tork har jag till exempel sett många gånger. Men säg mig, vad ska jag använda torkade ringblommor till?

Lev väl,

14 kommentarer:

 1. :-D Har ingen aning vad du göra med torkade ringblommor men det lät härligt och ser vackert ut!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 2. mon-jardin-en-ik2 augusti 2011 kl. 22:24

  Det finns massor med recept på nettet vad man gör med torkade ringblommor. Dem har inte mycket smak men dem ger fin färg i en del rätter precis som saffran.
  Om inte annat ger det lite sommarkänsla när man har dem i en vacker glasburk och dagerna är gråa.
  Din junkfood är helt oke. Ser så gott ut.
  Ha det bra
  Anje

  SvaraRadera
 3. Vilka fynd du gjort! Perfekt att torka örter och annat i + att det är snyggt samtidigt. Ingen dålig kombination=) Tack för inspirationen!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Hej tørrede ringblommor(morgenfrue på dansk) kan bruges til farverigt kryddersukker/salt. jeg har også mødt teblandinger med små stykker i.
  Det kunne blive smuk pynt på cupcakes.
  Ja det var lige hvad der faldt mig ind. Vil nemlig også selv prøve det i år.Kram Anne

  SvaraRadera
 5. Ser jättefint ut, jag har bara en enda ringblomma som blommar än i år.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Om dom är ätliga (vilket jag förmodar...), så kan man väl ha litet i en sallad?
  Vackert är det i alla fall!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Hej rar du!
  Visst är det bra med loppisar!
  Jag gör avkok till mina lermasker, fint att dekorera små bakverk med på vintern. Fast bästa är det att bara att få ha sommaren kvar i en burk och få minnas. Jag gillar sommarminnen som man kan ta på.
  Kram och ha en god tur så ses och hörs vi
  Annika

  SvaraRadera
 8. Hej, vilket toppenfynd! :) Brukar själv bara använda dem färska i sallader och brödbak och någon gång ringblomssalva, men det låter härligt med torkade till vintern! :) Mia

  SvaraRadera
 9. Hei! De sållene blir jo snygge om de bare henger der til pynt også! :-) En gang så jeg noen dusjet tørket ringblomma lett med dusjflaske og strødde detter sukkerstrøssel på dem. De ble veldig fine som kakepynt etter det! :-)

  SvaraRadera
 10. Underbara vackert marigolds.

  SvaraRadera
 11. Borde man inte kunna göra vin på samma sätt som med maskrosor!
  Annars kan man ha det som ögongodis i en liten skål, jag gör så med rosbladen.
  Tar blad av en ros som doftar fantastiskt har den brevid min fotölj och den bjuder på små doftstråk på kvällarna.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 12. Loppisfynda ska jag försöka göra när det svalnat av lite, just nu är det lite föööör varmt här hos oss.....men jag klagar inte, jag njuter!
  Ringblommor, torkade, vad kan man ha det till, tro.....använda till hudkräm eller ska blommorna vara icke-torkade då, tro? Får googla!
  agneta kram

  SvaraRadera
 13. Hej där lilla loppan!

  Sommar på burk... hmmmmm, me like! Jag har några såna jag med, undrar om det är mjölsiktare kanske. Kan man kanske också ha dem att sålla de minsta fröerna med också... får se.
  Jag fick avbryta min sommarvistelse med buller o bång, hunden blev sjuk och familjen hamnade i kristillstånd med mamma på vift... Är tillbaks i S, sedan en vecka tillbaks och funderar på hur lite jag fick upplevt denna sommar. Men snart kommer en englandsresa, så det ser jag fram emot.
  Den där häcken håller jag på att samla material till för ett inlägg så småningom. Det finns som du själv säger inget egentligt att läsa om den, så det hela verkar skumt tycker jag. Jag tror det är en enda stor bluff än så länge.

  Ha det gott, idag skriver jag om buxbomdöden, så jag känner mig ganska utmattad av allt tråkigt runt mig just nu. Men det där med buxbom kommer att bli en lika stor katastrof som almsjukan. Förstår inte varför vi inte får mer info genom nyheterna om detta...

  kramkram Hillevi

  SvaraRadera
 14. Snygga såll ! Torkade ringblommor är fina att blanda i kokt ris eller couscous. Blir genast lite vackrare :-)
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)