fredag 1 juli 2011

Kålen växer och frodas!


Här är ett av mina två kålland. Det växer fint och än har inga marodörer börjat ge sig på att äta av kålen. Den är samplanterad med dill, kryddtagetes och Linnétagetes och dill för att förhoppningsvis förvilla några kålfjärilar. Och så går jag förstås och vänder på varendaste blad - varendaste dag, för att se om någon fuling haft fräckheten att lägga ägg...Här finns också jätteverbena och den vackra, mörka sallaten Malawi. Klockorna tar hand om några kålplantor som inte kommit igång lika bra som de andra. Det verkar funka bra!


Här är det andra kållandet med grönkål längst fram och längre bak brysselkål och broccoli. Även här har jag dill och tagetes, men också en syriansk tagetes som jag aldrig odlat. Den fick jag tag i tack vare det ihärdiga fröbytandet i vintras:)

Lev väl,

15 kommentarer:

 1. MoaaaaH, så vackert det är med MAAAAT!

  Och mat blandat med blommor, måste ju bli uuunderbart!
  Gå in på min blogg nu och länka dig på rätt odlingszon. Länka sedan tillbaks till mig så att listan blir så komplett som möjligt! Pliiz! Du har så många odlingsföljare som aldrig kikar in på min blogg...

  Ha det gott, kramkram H.

  SvaraRadera
 2. Vad helt underbart det ser ut här hos mig växer det så det knakar i bäddarna. Ha en fin fin helg/Geal

  SvaraRadera
 3. Sødeste Charlotta.....alt hvad man ønsker sig til gryde og pander findes i din skønne nyttehave - så grønt og sprødt det ser ud :0)

  .....nu også med butik......hvis jeg dog bare lige kom forbi.....suk :0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 4. Vad det växer! Härligt!
  Ha en skön helg!
  Ullis

  SvaraRadera
 5. mon-jardin-en-ik1 juli 2011 kl. 20:50

  Så vackert det ser ut i kollandet. Här är fortfarande så torrt att ingenting växer längre. när vi åkte för att handla såg vi bara gula fält. Kossorna får redan extra hö för ängarna bjuder inte längre på gräs.Trist. Än är det bara juli.Den torraste tiden kommer nu.
  Vi klarar oss men alla djuroch bönderna....
  Ha en fin helg.
  Anje

  SvaraRadera
 6. Vackert med kållanden... hoppas att tagetesen förvillar ordentligt!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Hej Charlotta......Oj vad frodigt......underbart :)
  å missa inte

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvaraRadera
 8. Det ser fantastiskt fint ut!!

  SvaraRadera
 9. Håller tummarna för att inga marodörer ska dyka upp bland din kål :-)) Sånt är ju bara såå uttröttande. Din mix av förvillningsplantor kommer säkert att lyckas! Själv har jag inte odlat så mycket kål alls genom åren då jag inte haft någon plats för det. Men i år har jag det. Har tagit det säkra före det osäkra och lagt ett kålnät över. Den enda kål jag egentligen odlat är svartkål och den fick otrevligt besök av klassiska larver. Sånt orkar jag bara inte med, så jag slet upp alla. Få se hur det går i år....

  Ha en toppenhelg goa du!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 10. Vackra odlingar.
  Har ännu inte vågat mig på att odla kål.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Vackert, vackert! Och så vidunderligt härligt med så mycket mumsig kål. Gillar gillar! :) Riktigt längtar efter att få skörda och göra härlig soppa eller något annat gott.
  Kramar!

  SvaraRadera
 12. Vackert och mumsigt! Säkert klokt att samplantera kål och starkdoftande örter. Själv har jag lagt fiberduk över bänken med nyplanterad kål. Våra fjärilar brukar inte bry sig om sådana luktbarriärer och min syn är tyvärr för dålig för att upptäcka ägg och små kryp.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 13. Lekkert grønsaksland hos deg!
  Kålsommerfugllarven er en luring...godt du sjekker hver dag:)
  Mye godt å spise etterhvert.
  God uke ønskes deg:)

  SvaraRadera
 14. Allt frodas ju hos dig, jag njuter av att se det!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 15. Vilken jättefin blogg! Blir alldeles lycklig av allt fint ni har:-)Ha en underbar sommar.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)