tisdag 7 juni 2011

Trädgårdsvisning
Igår kväll hade vi trädgårdsvisning för Svenska trädgårdsamatörernas blekingekrets. En liten grupp på sex personer hittade sin väg ända ut till oss och det var så mysigt att få visa trädgården denna varma försommarkväll.

Här kommer lite bilder som jag tog på morgonen idag. Det gäller ju att passa på när trädgården är "visningsfin";)


Finlands vita ros blommade överdådigt och spred ljuvlig doft hela kvällen.

Till och med jättevallmon hann slå ut innan gästerna kom!


De nyanlagda rabatterna är tyvärr inte mycket att se ännu, men...... köksträdgården såg så där försommarperfekt ut, som den gör innan allt kommit igång och växa och svämma över på alla bredder:)


I växthuset kunde jag stolt förevisa både stora tomatkart och mogna chilifrukter:)


Till och med den nya häcken av hägg och björk, som vi planterade förra året, var rensad och prydlig!När jag tog dessa två ovanstående bilder, slog det mig plötsligt att det skulle gå bra att skapa lite medelhavskänsla utanför jordkällaren, som ju är vitkalkad... Hm...

Det är så roligt att få ta emot besök i trädgården. Att dela med sig av erfarenhet och kunskap och få  lika mycket nytt tillbaka, är fantastiskt! En hel rad med namn på växter, handelsträdgårdar och trädgårdsprofiler och telefonnummer till några av besökarna, som vi ska få hälsa på, var en stor del av kvällens behållning. 
Lev väl, 

12 kommentarer:

 1. Ohh så härligt. Kom gärna in till mig,jag hann också en runda med kameran i morse. Precis efter ett upfriskande regn;)

  SvaraRadera
 2. O så trevligt nu känns det som jag oxå varit hos dig:-)Så fint hus du har oxå!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Så kul att få visa upp en så fantastiskt fin trädgård som du har, jag gissar att gästerna njöt ohejdat!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Så hyggelig at jeg kunne spasere gjennom hagen din her fra Norge! Velkommen innom til meg også, der finner du veien til min facebookside som nyter godt av din hage idag!

  SvaraRadera
 5. Åh, vad jag önskar att jag kunde gå med på en trädgårdsvandring hos dig! Det ser verkligen fint och prydligt ut!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Nu var jag bara borta en drygg vecka men oj vad mycket det har hänt hos dig. Härlig läsning men jag blev trist när du visade dina rosor. Har du hittat något? Hoppas verkligen det. Vandringen genom din trädgård var underbar. Får verkligen tacka monsieur C för det.Men det bästa är väl att det går bra för dig.Det är verkligen värd lite bubblor.
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 7. Åhh så fint ni har gjort det! Ser helt ljuvligt ut.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 8. Er trädgård är så fin! Ordning & reda och massor med växter på gång. Medelhav är ju "inne" nu så det fixar du snabbt och galant med din energi & fantasi.
  Det var svårt att åka från Nöbbele i går, och vilken hetta det var i bilen hem. +31 grader visade termometern i bilen. Mamma Mia!!!
  Kul att det kom ett gäng på visningen. Inspirerande förstår jag.
  Vi hörs & syns. Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 9. Halloj igen,jag vet inte vad mina Akleja heter var för sig. Men den blåvita har jag mest av.Dom är verkligen underbara.Undrans om man kan lyckas ta några frö;)Kan skicka om jag skulle klara av det.

  SvaraRadera
 10. Hade gärna velat vara med på den visningen, de fina bilderna ger ju en liten inblick men inte dofterna, ljuden, närvarokänslan.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Så fint! fast live måste var en större upplevelse förstås..
  Se trädgården på bild kan vara nyttigt att se den på ett annat sätt.
  kram Sophia

  SvaraRadera
 12. Härligt! Den turen hade man gärna varit med på! Tack för att vi via dina bilder nääääästan fick det!;-)
  Blekinge.... hm.... och aha! Inte så långt mellan oss då...Eller...?;-)....(Vi bor i NÖ Skåne)

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)