onsdag 11 maj 2011

Mönsterodling? Njae...


I april gav jag mig ivrigt på att så och plantera i ett vackert mönster. I en liten kallbänk på ca 80x60 cm


Olika sorters sallat planterade jag och sådde ringblommor.


Den 5 maj så det ut så här...


... och igår så här. Inte mycket till mönster och de stackars ringblommorna lär få kämpa för sin överlevnad;) Någon klok person har kommenterat att mönsterodling gör sig bäst på stora ytor... det verkar så...
Men inte är jag ledsen för det! Vi äter sallat på längden och tvären och proppar våra kroppar fulla med klorofyll:)
Lev väl,

6 kommentarer:

 1. Oh vad härligt det växer hos dig. Här upp på Höglandet är jag i startgroparna.Skrapade ju bilrutorna så sent som i förra veckan. Men igår fick jag ner morötter,rödbetor, plocksallad,dill och spenat i mina bäddar. Men oj,oj,oj har nog överdrivit med rödbetor och lök.3 sorters rödbetor och 5 sorters lök. Vart tusan ska jag få plats med gurka,squasch och purjolöken som står och förgror och sockerärtorna? Tur tror jag att jag redan gått och sneglat på den ena komposthögen. Den tror jag blir kalasbra till squaschen. För hej och hå jag har bara en bädd kvar. Utanför köksträdgården har jag börjat göra blomrabatter. Men det får nog bli sockerärtor där. Haha så det kan bli när man är galen i frö-påsar;)

  SvaraRadera
 2. Det jag ser är hur bra det växer. Att formen du tänkt försvunnit... Det försvinner i glädjen hur bra det vuxit. Hos mig har det knappt kommit upp. Vi är senare i Sundsvall. Ha en bra dag! Zinnia

  SvaraRadera
 3. Tur att man kan hitta något positivt i det som inte blev som det var tänkt. Lycka Till vid nästa försök.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Äsch, huvudsaken är ju att det växer! Och det gör det ju, onekligen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Så det växer! Så vad gör att mönstret försvann i klorofyllen. Det är bara att testa någon annan gång (:D Ha en grön skön dag!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det ser härligt ut!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)