torsdag 28 april 2011

Så här sår jag dillDill kan vara lite knepigt att odla. Särskilt om man odlar dem i prydliga rader, så där som vi brukar göra. Då angrips lätt dillen av löss och annat otyg. Om man istället väljer att så enligt minsta motståndets lag, brukar det gå bättre;) Jag sprider en näve fröer lite överallt i kökslanden, efter att jorden är grävd, men innan jag gör den sista finkrattningen. Sedan krattar jag, sår och planterar allt annat och dill kommer det upp under hela sommaren lite varstans! När dillplantorna växer här och där och en bit ifrån varandra, håller de sig friska och fina. Om några plantor skulle råka komma på oönskade ställen, drar jag upp dem som vilket annat ogräs som helst!

Lev väl,

12 kommentarer:

 1. Det låter som en strålande odlingsstrategi för dill! Bra tips

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Takk for bra tips! Dill er jo godt men også vakkert å se på! Hege

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt tips. Tack för det. =)

  Ha en fin dag.

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 4. Tack för ett bra tips. Såg att min första snygga rad med dill börjar komma och funderade just var jag ska så nästa omgång.
  Anje

  SvaraRadera
 5. Bra idé! Det ska jag prova för jag har aldrig lyckats med dill...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Det där är ett riktigt bra tips, jag gör likadant och det är det enda som funkar hos mig.

  SvaraRadera
 7. Ahaaa. Jättebra tips ju. Tack!

  SvaraRadera
 8. Det var den bästa idéen! Har strött dill i blomsterrabatten o det blev faktiskt superfint bland allt det andra (som jag inte vet vad de heter...). Men att ha det bland grönsakerna, det ska jag testa iår. Tack för tipset!!! Kram! Minna :)

  SvaraRadera
 9. Så enkelt det låter, men svårt lika väl. Jag får aldrig dillen att växa, borde prova din variant i stället.

  SvaraRadera
 10. Har också prktiserat den här metoden de senaste åren och det funkar!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 11. Tack för det tipset! Det behövde jag verkligen! Har misslyckats med min dill så många gånger, trots att jag försökt så den på olika ställen varje år...men detta har jag inte provat!
  Ha en fin fredag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 12. Tack för tipset! Älskar dill och brukar odla det varje år, är en fröjd att ha till middagen, året runt! Tack för en jättetrevlig och intressant blogg.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)