onsdag 16 februari 2011

Snödroppsfröjd, tulpanlycka och varmbänksglädje


Eva Robild, som skriver så härligt om trädgård och som har bloggen Men fingrarna i (j)orden, visade för någon vecka sedan hur fint hon grävt upp snödroppslökar ute och fått att blomma inne. Jag tänkte att jag fick prova med spett om jag skulle kunna få upp några lökar ur jorden här!


Men se, nere i slänten, vid bäcken, där jag fann de första snödropparna förra året, där var jorden mjuk och jag kunde få upp en rugga med lökar. Det gröna stack ju redan upp.


Och se nu, vi kan glädjas åt snödroppar redan! Tack Eva för det underbara tipset:) Jag satt snödropparna i ett av förra sommarens loppisfynd! Ytterligare några tulpaner har börjat blomma också! En ljusröd liten skönhet, som jag just glömt namnet på. Attan!

Men grann är den och har korta, korta stänglar, vilket är snyggt så här inomhus:) Lättare att fota också;)


Ute i varmbänken är det kallt. Uschligt kallt.... Jag börjar ångra att jag inte lugnade mig med att anlägga den till sportlovet... Det blåser fruktansvärt kalla vindar och inget skyddande snötäcke isolerar runt ytterkanterna... Bädden håller fortfarande runt 10-15 grader, men frågan är om den kommer att orka hålla så hög temperatur i ytterligare 10 dagar, då det enligt SMHI inte kommer att vara över -4 grader någon gång under dygnet....


Jag glädjs i alla fall åt att rucolan och plocksallaten ser fin ut och att även rädisorna har börjat titta upp. Nu är det bara att hålla tummarna att de orkar fortsätta att växa.

Allt är alltså sig likt här i Cesars trädgård. Mycket att glädjas över, men alltid något att oroa sig för:)
Lev väl,

21 kommentarer:

 1. MEN så härligt med de egna snödropparna... OCH tulpanerna!!! Mycket vårkänsla och energi där...... Håller tummarna att värmen kommer hålla i sig i din varmbänk... det ser riktigt hoppingivande ut det lilla som tittat upp i alla fall...

  Många kramar
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Åh va fint! Får spana efter några snödroppar snarast tror jag . Fina Madame C! Jag behöver din experthjälp idag :)Kolla gärna in på min blogg om du får tid till det idag och se om du kan hjälpa mig med mitt problem. Mkt tacksam för hjälp :) // Ellinor

  SvaraRadera
 3. Här trivs då inga snödroppar ens... så jag är glad åt de enstaka jag får njuta av överhuvudtaget.....fuskigt att en del kan gödsla med dem.... men grattis.... till gödseln!
  HAHAHA!

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna för att tempen ska stå sej i varmbänken.Tror nog att det går bra.Tulpanerna var fina bra när de blir så där korta och knubbiga.

  SvaraRadera
 5. Fint med dina inomhus-snödroppar! Jag såg just idag att mina nu har böjt sina vita blomhuvuden, trots 2 minusgrader och barmark! Det är verkligen tappra blommor! Och min vita julros blommar och den mörkröda har stora knoppar! Vi får se vad som hänt till Vårteckensutmaningen...det är bara 1 1/2 vecka dit!!!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Blir glad redan när jag ser rubriken på ditt inlägg idag! Och bilderna sänker inte humöret men lite avundsjuk blir jag, tänk att kunna gräva upp snödroppar och få dem att blomma redan!
  Såg i en kommentar ovan om vårteckenutmaning, vad är det?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Det går frammåt med varm bänken!
  Vad fint med droppar och tulpanerna.
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Du har riktig vårkänsla inne med dina vårblommor. Härligt. För ute är det inga vårvindar precis.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Hej Laila,
  Det är Viveka med bloggen Humlebacken, som har ett tema som börjar mån 28/2. Klicka på länken som finns längre ner i min högerspalt, så kan du läsa mer där.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. vad vackert! snödroppar är en underbart vårtecken :) våren kommer tidigt till ert hem! och vilken vacker tulpan! har ni odlat den själv? sen har jag länge funderat på varför du skriver sallat? jag som alltid ha sagt sallad! men sen är jag ju inte så duktig på svenska heller...än :)

  SvaraRadera
 11. Färgen på din tulpan är så vacker!!!
  Här behöver vi inte ta in snödroppar, dem finns nu överallt där ute.Både krokus och påskliljor börjar också.Det är vår här.
  Vad det spirar i din värmbänk. Hoppas verkligen att det går bra i fortsättningen. Ska hålla tummarna.
  Ha det gott.
  Anje

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig liten bit vår! Både i krukor och varmbänk.

  Ha en fin onsdagkväll,
  Rebecca

  SvaraRadera
 13. Oj här är det ju vår, hos dig alltså!

  SvaraRadera
 14. "Attans"-tulpanerna lyser så röda och granna på bilderna! Hjärtslingan/rundeln var jättesöt tillsammans med tennmuggen (är det det?). Jag håller tummarna för din varmdrivbänk! Måtte den klara sig i denna hemska kyla.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 15. Hej Colette,
  Först och främst vill jag passa på och tacka för alla fina kommentarer jag får av dig! Jag blir så glad och tacksam! Kanske rentav att jag tar dig på orden och öppnar en liten butik... lovar du att komma då? :) Jodå, tulpanen har jag odlat själv. Satte lökar i jordkällaren, i lerkrukor med jord och sand. Jag tog in dem i huset och ställde dem i ett ljust fönster för ca en månad sedan. Det där med sallat eller sallad är inte så noga, men om du verkligen vill veta skillnaden, så kan jag berätta att grönsaken heter sallat, medan maträtter, eller sidorätter, heter sallad. Gissar jag rätt om du talar franska som modersmål? I så fall är sallat 'laitue' och sallad 'salade'.
  Kram!

  SvaraRadera
 16. Det skulle inte vara dumt med en kruka eller två med vackra blommande tulpaner att njuta av inomhus. Här får man nöja sig med buketter från affären ...Verkar spännande med er varmbänk. Hoppas det klarar sig.
  Tjingeling

  SvaraRadera
 17. Merci beaucoup (tack)! det är alltid kul att göra någon glad, och absolut kommer jag om du öppnar en butik, skulle inte tveka en sekund! :) hur kunde ni gissa att jag pratar franska? :)

  SvaraRadera
 18. Colette, du har ett mycket franskt namn;) Et si vous viendrez me voir un jour, on pourra bavarder en francais (j'enseigne le suédois et le francais au lycée)! :)

  SvaraRadera
 19. vous parlez francais! fantastique :) mais je ne parle pas français en Suède :/

  SvaraRadera
 20. Hoppas, hoppas, hoppas att din varmbänk står på sig - den är ju min vårinspiration och hopp-om-livet-glädje just nu! :-)
  Heja varmbänken!
  i.

  SvaraRadera
 21. Finfint helt enkelt med några droppar och tulpaner i kruka. Riktigt vårlikt! Själv for jag ut och grävde upp en tuss droppar efter jag läst Evas inlägg. De har blommat och doftat så vackert och börjar blomma över nu...

  Ja, hoppas att din varmbänk orkar hålla ångan uppe.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)