Hej, kära bloggvänner! Nu har vi landat på svensk mark igen, efter en härligt solig och varm vecka på Cypern. Tack så alldeles kolossalt för alla goa hälsningar här på bloggen under veckan som gått. Det var rena julafton att komma hem, starta datorn och finna alla vänliga ord från er:) Nu ska det bli härligt att surfa runt och se vad ni har haft för er medan jag har legat på stranden och dåsat!
Det här inlägget får vara med idag som ett bidrag till Daphnes skördemåndag. Det är en repris från den
24 augusti i år, men det börjar verkligen bli tufft att hitta något i trädgården att skörda nu...
Guldkant på vardagen är aldrig fel.
Det här inlägget får vara med idag som ett bidrag till Daphnes skördemåndag. Det är en repris från den
24 augusti i år, men det börjar verkligen bli tufft att hitta något i trädgården att skörda nu...
Guldkant på vardagen är aldrig fel.
Kantareller funna på hundpromenaden...
Kronärtskockor färdiga att skörda. Att vi lyckades, ändå!
Första gången och det blev bara två... Men i alla fall...
Vackra som en dag var de. Kunde inte låta bli att ta
några fina bilder:)
Den spretiga är en Herrgårdstyp och den med mjukare
former är sorten 'Imperial Star'.
Så här ska det se ut på spisen! Jag blir så glad!
Nykokta kronärtskockor, bladen bryts av och den nedre delen
doppas i en vinägrett med mycket pressad citron i. Mmm...
Kantarellsoppa och vitlöksbröd gör måltiden komplett.
En vanlig måndagskväll i en vanlig härodlares enkla liv...
Lev väl,
Mmmm...looks very nice and taste!
SvaraRaderaI lake it!!!
Big regards.
Kantarellsoppa är en klar favorit, men måste erkänna att kronärtskocka har jag faktiskt aldrig smakat, trot eller ej.
SvaraRaderaVälkommen hem förresten:)
Välkommen hem igen! Hur skönt man än har haft det, så är det alltid skönt att komma hem!
SvaraRaderaDet där såg såå gott ut! Jag älskar både kronärtskockor och kantareller, så den måltigen var en riktig fullträff (dock utan vitlöken i brödet..)!
Ha en fin måndag, kram, Monica
Vad vackra de är kronärtskockorna och så goda att äta. ska sätta det nästa år i en stor kruka.
SvaraRaderaMajsen blev inte så lyckat en liten, som jag sparat som minne.
Det var för varmt i sommar för nästan all växtlighet.De fick värmeslag, precis som odlaren
Kram och ha´en bra vecka !
Välkommen hem igen till kylan. Nu behöver du vara ledig en vecka till om du ska surfa runt på alla bloggar.
SvaraRaderaJag har aldrig odlat kronärtskocka, men vad vackra de är.
Kram
Hej hoppas du har haft det ljuvligt och är riktigt utvilad.
SvaraRaderaVilka bilder du bjuder... helt njutbara
kramiz//kullervilla
I'd never seen a spiky artichoke like that. It is very pretty.
SvaraRaderaGud så gott det ser ut. Vilka fina bilder till dagens skördefest!
SvaraRaderaVälkommen hem/ Tyra
That is a fantastic artichoke harvest, and I love your pictures. I wish we could grow artichokes in Florida. It is just too hot in the summer for them. Enjoy!
SvaraRaderaLovely harvest from August! Our fresh harvests are getting lighter now too but we should continue to supplement our stored and preserved items with fresh fare. The Monday Harvest posts will become more about how we are using the preserved/stored items and a lot less about what we actually harvested.
SvaraRaderaWow så gott det ser ut. Älskar både kronärtskockor och kantareller.
SvaraRaderaVälkommen hem till vardagslivet och till julpysslet.
Ha det gott.
Anje
Vad gott det ser ut, nu sitter jag här och dreglar igen! Egna kronärtskockor, WOW! Och kantareller!!! Det är nog dags att börja fundera på kvällens matlagning, det blir nog något liknande, eller inte...
SvaraRaderaVälkommen hem igen, låter som du har haft det skönt!
Kram,
Katarina
Så himla snygga att jag bara måste lära mig att tycka om dem....
SvaraRaderakram,
Stina
Det ser mycket gott ut!
SvaraRaderaÅt en smaskig kronärtskocka fylld med karljohan stuvning för ett tag sen,det var gott.
Mariana
Skockorna är verkligen vackra och du har då lyckats mycket bättre än mig. Jag provade förra året, fick tre att gro men inga som hann blomma... :)
SvaraRaderaKram Mia
Välkommen hem!
SvaraRaderaJag lyckades driva fram EN ätbar kronärtskocka i år (första odlingsåret) så bättrelycka nästa år för mig. Tycker det är vansinnigt gott!
Jordärtskocka har jag kvar att skörda fortfarande, annars är väl allt uppe nu.
Välkommen hem!
SvaraRaderaVilka godsaker du bjuder på så här på en måndag..... Det enda som skördas här i mörka november är mina chilepeppar som står på inomhus på fönsterbrädorna. Och förresten jordärtskockorna är fortfarande under jord, skall nog ta och gräva upp dem till helgen.
Må så gott!
Vad gott de ser ut att vara :) kronärtskockorna oj så fina de är. :) Kram Suss
SvaraRaderaVälkommen tillbaka! Såå underbart det måste ha varit i solen och värmen......
SvaraRaderaSoppan och skockorna ser väldigt goda ut. Soppa är bara för gott och gjord på kantareller är soppa himmelskt.....
Kram Charlotte
Hej Charlotta, välkommen hem! Här sitter jag i torpet och väntar på den annalkande snöstormen - lite annat än cypernstränder!
SvaraRaderaHa det gott!/Laila
Inte vilken guldkant som helst....kantareller som är så himla gott ;)
SvaraRaderaDìner sublime, artichauts de ton jardin et soupe de girolles ou chanterelles.
SvaraRaderaJe m´invite au prochain.
Bonne soirée Charlotta
Your artichokes look wonderful. Glad you had a good trip.
SvaraRaderaKronärtskocka är ju så gott, mitt lilla barnbarn på 1½ år vet precis, hur man äter den, stoppar ett blad i taket i smör och drar med tänderna ;)
SvaraRadera