måndag 10 maj 2010

Örtagård i miniformat utanför köket

Vardagskvällar är de små projektens tid. I ganska vindstilla och soligt väder gick jag först en liten rond och hittade lite penséer här och var i gruset runt entrén. Jag grävde upp dem som ändå inte kom till sin rätt, och satte i krukor. En av dem syns här ovan. Jag har också sått mangold i kallbänk i kväll, liksom sallat. Lite mer sallatsplantor från en kruka i växthuset blev även planterade där.

Sedan sådde jag gräslök (en mix av olika färger på blommorna) i en kruka, hämtade två tuvor persilja från varmbänken i växthuset och satte i en annan kruka. I trälådan står några av mina egna frösådda penséer, 'Rippling Water', som fortfarande inte vill blomma. Men förr eller senare kommer de, väl?

Slutligen drog jag alltsammans, plus krukan med tätt planterade gula sättlökar, på skottkärra till husets framsida, och ställde det vid grillen, nära köket. En liten behändig, extra, örtagård, tänker jag. Tegelrören fanns i ladugården när vi flyttade in och jag har alltid tänkt att jag ska ha dem till något. Plantera i dem? Bleka purjo i dem? Så länge får de stå här och bara vara dekorativa! 

6 kommentarer:

 1. tegelrören använder jag som dekoration i rabatterna:) det är gamla dräneringsrör..ättefint blev det på bron

  Ha det gott /Berit

  SvaraRadera
 2. jag har också såna tegelrör. Senaste år planterade jag i dom. Men vattnade för lite så det växte ej så bra, hm...
  Men de är fina. Har ej bestämt än vad jag skall göra med dom detta år. Jag har lagt ner dom bredvid rosor och i blombänkar också vattnar i dom och tänker mig att vattnet kommer rötterna mer tillgodo på det sättet. Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 3. Mysigt.... och smart att ha lite go'saker nära matlagningen! Det där är du bara bäst på: att få till det så där bra och behändigt med allt grönt som gör att man blir sugen på att laga mat..... :-)

  Ha' det bra Charlotta!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 4. Tack för titten inne hos mig....Vilken ljuvlig header du har, och din blogg ser så mysig ut! Nu ska jag kika runt mera....Må så gott! Kram Therese

  SvaraRadera
 5. Vad fint det blev. Praktisk också att ha kryddorna nära köket.Och sol på det hela är väl helt underbart.Här bara regnar det och är alldeless för kallt för årstiden.
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)