onsdag 3 februari 2010

Whippersnapper - min tidigaste favorit

Himmel! Jag satt och läste lite i mina trädgårdsdagböcker och plötsligt insåg jag att jag är sent ute. Whippersnapper måste i jorden och det NU! Denna lilla fantastiska tomat har jag skördat så tidigt som i maj, men då såddes den också den 2 februari. Jag har ingen bild att visa, men den är cocktailstor, rosaröd, droppformad och det blir massor av tomater på en planta. Den är låg och kan odlas i kruka och ampel, både i kallväxthus och utomhus. Smaken är syrligt god, även om senare sorter är godare. Den såldes av Runåbergs fröer men gick ur deras sortiment förra året. Jag fick panik, men hittade fyra stackars fröer i botten på en påse. Det blev tre fina plantor och jag tog massor av fröer! Nu har jag upptäckt att Örtagården har den i sitt sortiment.

2 kommentarer:

 1. Hoppas att födelsedagsönskan blir uppfylld:) Tack för din vänliga roskommentar hos mig! Om dina nyförvärv vid pergolan är inbäddade i ett fluffigt tjockt snötäcke klarar de säkert kylan fint.

  Jobbar på det där med att kunna följa bloggen, jag är också ny på det här:)

  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Jag önskar jag hade plats att ha en massa frösådder! Funderar vart jag ska få plats med resten av pelargonerna som måste fram :S

  Sticketiketten var fin! och praktisk :)
  Jag skulle vilja ha fler av dom i zink som jag har. Snål som man är så köpte jag bara några stycken :(

  Vad paff jag blev när jag såg bilden på mitt planteringsbord bland alla dina fina bilder i gadgeten! Vilken ära att "få sitta" där under Tyras :D

  Ha d gott i helgen!
  Kram Hanna

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)