torsdag 11 februari 2010

Min franska salladsvinägrett


Igår skrev jag ju om sallatsodling och då slog det mig att det här lilla receptet kan passa bra. Denna dressing lärde jag mig att göra under mina år i Frankrike och är egentligen den enda jag behöver. Vi har den jämt på salladen och den passar särskilt bra till lite beska sallatssorter.

Dessa fina skålar kommer också ifrån Glasholmens keramik. Klicka på Läs mer för att komma till receptet.


1 dl olivolja extravirgin
0,25 dl rödvinsvinäger (helst en vällagrad, men INTE balsamvinäger, det blir bara sött)
0,25 dl dijonsenap
En knivsudd pressad vitlök
1 msk finhacka persilja
Ett gott flingsalt och några varv med pepparkvarnen
Lägg alla ingredienser i en skål och slå det hela med en gaffel tills såsen tjocknar. Smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar.

2 kommentarer:

 1. Hej Charlotta!
  Tack för kommentaren på min blogg!
  Har skrivit ut receptet på salladsdressingen och ska pröva den.
  Christina/Drömmen om en trädgård

  SvaraRadera
 2. Hittar hit och läser dina utmärkta salladstips. Tips baserade på erfarenhet är det bästa! Sallad har varit en förbisett bladgrönsak i vår köksträdgård, men det ska det bli ändring på i år, tänkte vi. Många bra odlings- och inspirationstips i din lista i förra inlägget(och dressingsrecpet kan absolut komma till nytta det med ;-) )

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)