lördag 22 maj 2010

Köksträdgård i förvandling


Idag har startskottet gott för årets stora trädgårdsprojekt. Detta projekt presenterades i inlägget Trädgårdshelg och sköna beslut. Och vilken dag att börja på - sol och värme i mängder! Monsieur C drabbades i fredags kväll av den stora inspirationen och då gäller det att lägga allt åt sidan och inta rollen som superassistent!

Hösthallon skulle grävas upp och jordslås och marken jämnas och beredas! Puh, jag var helt genomsvettig innan klockan hade slagit nio på morgonen.

Vi hängde på låset när sågverket öppnade i morse, och hem kom vi med rejält virke. Såget monterades och Monsieur C skred till verket. Åh, en sån man!


Odlingsbänkar, 2 x 1,2 m, målade med en linolje- och tjärblandning som kallas "Roslagsmahogny" ska det bli. Den första blev klar idag. Minst åtta sådana ska det bli plats till.

Så här såg det ut när vi startade markberedningen i morse.

I kväll såg det ut så här - en fjärdedel av området är nu klart för att lägga markduk. Sedan ska odlingsramarna ställas på. Vi velar fortfarande kring frågan om gångarna. Ska vi fortsätta med grus, för att hålla oss till ett material, eller ska vi falla för charmen men flis? Det blev ju ursnyggt i SVT:s trädgårdsprogram Värdshusträdgården. Fortsättning följer imorgon! Ha det gott!

4 kommentarer:

 1. Härligt med en man som blir inspirerad att arbeta i trädgården, min är inte alls intresserad och man får dra ut honom, när man behöver hjälp! Men han är arbetssam, när han väl kommer igång, så jag ska egentligen inte klaga!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 2. va fint det blir. jag skulle valt grus men det är ju en smaksak och det blir fint hur ni än väljer.

  SvaraRadera
 3. Vad det kommer bli fint, jag själv har valt grus som ska skottas ut i veckan.
  Kul med en man som intreserar sig för trädgård.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 4. Vad duktiga ni är som snickar och har er.... Det ser jätteläckert ut med de 'laserade' odlingdsbänkarna - snyggt och praktiskt... Kan inte bli bättre. Är ju en älskare av grus, men flis är fint det också....svårt val.....

  Ha en härlig vecka!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)