söndag 23 maj 2010

Förvandlad köksträdgård

Ibland går det mycket fortare än man tror. Jag vet inte hur vi bar oss åt denna helg, men vi kom längre med projektet än jag hoppades att vi skulle hinna till midsommar! Sex av åtta eller nio odlingsramar är på plats, ovanpå en gigantisk presenning. I gångarna runt ramarna ska det läggas ytterligare en odlingsduk och antingen grus eller flis ovanpå.

I år kommer vi bara att skära upp en stor ruta av presenningen inne i varje odlingsram och odla där. Ramarna står ju på våra före detta djupsängar med fantastisk jord i. Till hösten kommer vi att fylla på med gödsel och kompost, som ska vändas ner och blandas med jorden till nästa vår. Ramen närmast i bild ska inte vara med. Det ska vara en smalare och längre ram där, med ett staket ut mot grusgången.


Vi hann otroligt nog med att sätta potatis! Tre av odlingsramarna gick åt till all den fina sättpotatisen vi köpte av Larsviken på trädgårdsmässan. Även luktärtor står nu i krukorna med växttorn av pil. Tänk vad fint det kommer att bli, om de tar sig fint. Och vad det kommer att dofta! Ha det gott alla och ha en ny härlig trädgårdsvecka.

11 kommentarer:

 1. Så mycket ni hinner. Ser jättebra ut.
  Gillar dina växttorn.
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 2. Nämen man blir ju svettig bara av att läsa dina inlägg - så ni jobbar på.... KUL!!! Det ser jättefint ut och gediget......

  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Oj vad ni har hunnit med mycket! Det ser jättefint ut.
  Här har det gått lite si och så, det har regnat en hel del idag. Men vi börjar åtminstone bli färdig med växthusmålningen, chilisarna och lite annat har jag hunnit flytta ut.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Men kära nån vad du hinner med....
  Vad fint det kommer att bli och visst kommer det att dofta som bara den.
  Ha en bra vecka själv och slit inte ut dig
  Annika

  SvaraRadera
 5. Va fint det kommer bli och vilken lyx med två växthus :-). Jag kikar på växthus jag med men det lär nog dröja tyvärr, mycket som skalll ordnas innan.

  /Nina

  SvaraRadera
 6. Man blir alltid lika imponerad av er effektivitet - och hur SNYGGT det blir. Ser ut som en visningsträdgård i våra ögon.

  Inspiration får man också - hepp, solen skiner och nu ska här ut och fixas i de egna kökslanden på denna kontorslediga dag! :-)

  SvaraRadera
 7. Åh, vad fint du får det. Ni är verkligen flitiga med era projekt.
  Anne-Lie

  SvaraRadera
 8. Vad fint det blir! Har ni lagt en vanlig presenning på marken? Hur blir det i gångarna när det regnar? Har ni gjort avrinningshål i den? Funderar själv på att anlägga köksträdgård, så det är väldigt intressant att se hur ni gör.
  Åsa

  SvaraRadera
 9. så fint det blir...det ser så städat ut med pallkragar:) jag försöker också odla i pallkragar men just nu är nästan alla upptagna av förra årets frösådder:)
  Ha det gött /Berit

  SvaraRadera
 10. Hej Åsa,
  Presenningar blir, när de ligger på marken, ganska snabbt lite slitna. Oftast rinner vattnet undan. Skulle det uppstå pölar i gångarna är det bara att sticka ner grepen och göra fyra små hål, så rinnger det undan.
  Hälsningar, Charlotta

  SvaraRadera
 11. Hjälp så flitiga ni varit. Jag blir jätteimpad!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)