onsdag 19 maj 2010

Första flyttlasset till växthuset har gått


Nu är det bråttom! Milt och molnigt väder lovas de närmaste dagarna. Som gjort för avhärdning och flytt till växthus och köksträdgård.

I stora murartråg bär jag inifrån och ut. Det gäller att ha höga kanter, så inget brister i vinden! Jag visste att jag skulle få problem med för stora plantor när jag nu envisades med att så lite för tidigt. Men vad gör man, när odlarivern tar över? Och förresten har jag haft SÅ roligt med mina sådder inomhus, under långa kalla vårmånader. De har verkligen hjälpt till att lyfta humöret många gånger!

Nu väntar 18 tomatplantor på att få komma ner planteringssäckar på dessa moderna och praktiska planteringskärl av frigolit. Läs mer om dem här.

Varje höst, när jag rensar jordgubbslanden, sätter jag några tråg med plantor i växthuset. I år hade jag helt glömt bort dem, men hittade dem under lite skräp och se, de blommar!

Nu är det dags att säga hej och tack för den här gången, till varmbänken. Tänk vad den har givit sallat, spenat, rucola och rädisor, sedan början av april. Nu ska persiljeplantorna och de finaste plocksallatsplantorna planteras ut och resten rivas upp, för att lämna plats åt annat. Jorden är ju välpreparerad redan, men får ett extra lager planteringsjord överst, eftersom bädden nu har sjunkit rejält. I listan till vänster kan man klicka på Varmbänk - anlägga och Varmbänk - odla, för att läsa mer om värmbänksodling.

Denna bild får avsluta dagens inlägg. Det är krukan med sockerärter som klänger i ris från snöbärsbuskar. Det är mycket grönska, för även riset grönskar! Ha en fortsatt varm trädgårdsvecka!

5 kommentarer:

 1. Ja det är mycket som skall hända nu. Härligt att du har växthus. Har planterat de första plantorna ute under fiberduk idag. Lite nervöst men håller tummarna. Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är.Och så mycket arbete det är just nu.Kann bara gå och hoppas att det vackra vädret håller i sig och att vi får en bra sommar. Här har det blivit bättre nu också. Man blir så lycklig när solen kommer fram igen.
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 3. Det är ett evigt bärande så här års, tur att det är så kul ;) Nu får vi väl inte mer frost??

  SvaraRadera
 4. Hejsan

  hamnade här av en slump .verkligen spännande läsning du delar med dig
  Jag undrar lite över chili , hur den ska skötas osv ..Vore skoj om du kunde svara

  SvaraRadera
 5. Hej Anonym,
  Jag svarar gärna, men vet inte vart jag ska svara. Läs gärna mitt inlägg Chili och paprika från den 13 februari. Där har jag lite tips och framför allt tips på en jättebra bok om hur man odlar chili.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)