onsdag 21 april 2010

Fikonpyssel

Idag har mina båda fikon fått komma i nya, snygga, planteringskärl. Förut har jag haft svarta plasthinkar, men som ni ser här nedan, hur snyggt är det? Jag köpte två nya lövkorgar, som jag tänkte kunde vara stilfullt att ha som ytterkrukor. Först stoppade jag i en perforerad svart sopsäck i varje lövkorg och sedan ny, fet, härlig jord däri. Sist lite täckbark överst för att dölja sopsäckarnas kanter. Hoppas de kommer att trivas nu och INTE får svarta kart som bara ramlar av till sommaren.

'King' inhandlades förra hösten och har stora läckra fikon nu. Hoppas bara inte kungen tar illa upp över den lite hårdhänta förflyttningen till stallet, från varma, gosiga plantskolan i källaren... Han har i alla fall en snygg pinne med sitt namn på. Det är en sticketikett från Zetas av terrakotta, som jag skrivit på med lackpenna.
'Bornholm' har jag haft i några år nu. Den ser lovande ut med små fina kart. Den här plantan har varit för stor för plantskolan i källaren och har därför övervintrat i den frostfria, men mörka, sadelkammaren. Sedan några veckor har den släpats fram till stallets ingång, där den brukar få stå och sola sig om dagarna. Ett himla släpande fram och tillbaka på grund av de kalla nätterna, men jag vill ju så gärna äta egna fikon!
Mer om fikonsorterna finns att läsa i det här inlägget.

Efter den här omplanteringen var det bara in och tappa upp ett varmt bad, för här i Småland verkar de ha stängt av värmen utomhus! På väg hem från jobbet idag ska jag stanna och köpa några säckar narcisser hos Konga Handelsträdgård. En fortsatt skön onsdag önskar jag alla!

4 kommentarer:

 1. Alltså jag fatter ingenting...hur har jag kunnat missa dig????? "Äddar" dig :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilken fin blogg har! Vad roligt att du hittade till vår, vi blir bara glada om du vill länka till den. Jo, tanken är att det ska bli ett trädgårdsmästeri igen, absolut! Det blir mycket jobb, men det ska gå.
  Förlåt att vi varit lite slöa med att svara dig! Roligt att du finns i närheten.
  Ha det fint! /Bräke-Hoby trädgårdsmästeri

  SvaraRadera
 3. Ja idag har det varit riktigt kallt..burr! Vad fint det blev med lövkorgarna! Ha en fin kväll! / Irene

  SvaraRadera
 4. Vilken lyx med egna fikon! Det blev jättefint med korgarna! Och ett varmt bad låter varmt, skönt och avkopplande!

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)