onsdag 21 april 2010

Loppis och goda bloggvänner

Det blev inte några säckar med narcisser idag. Hann inte. Istället for jag hem till min goa kompis Ann-Charlotte som har en loppis. I ärlighetens namn ska erkännas att loppis för mig alltid varit lika med "sunkigt", men efter att ha läst trädgårdsbloggar som en tok denna vinter har jag låtit mig inspireras och upptäcka något nytt och framför allt kreativt. Efter en titt i Ann-Charlottes stall, kom jag hem med bilen fullastad! Det jag i första hand var ute efter var sådana här fina små glas att ställa enstaka blomstänglar i, som jag såg hos Rosendals trädgård i Stockholm.
Och det här var vad jag fann:

Fina små glas, bland annat gamla medicinflaskor, senapsglas och saltkar. Några helt oemotståndliga kryddburkar följde med, liksom en fin korg som ska målas vit eller antracitgrå (favoritfärg just nu). Förutom detta, rostiga mjölkkannor, fina mjölksilar och gamla läskflaskor (de står ute i mörkret, så bilder kommer senare). Det som står i två av glasen ovan är topparna på två av mina luktärtor som ränt i höjden. Några riktigt härliga bloggvänner, Arboarkticum, som har den oemotståndliga bloggen, http://arboarkticum.blogspot.com/, gav mig tipset häromdagen att toppa luktärtorna som blivit för höga och sätta topparna i vatten. Spännande tycker jag och lydig som jag är följde jag genast detta råd. Tack, Arboarkticum! Hur har jag klarat mig hela livet, utan alla er fantastiska trädgårdsbloggare? 

Sist men inte minst fann jag den här guldgruvan. Terrakottakrukor från ett gammalt nedlagt trädgårdsmästeri! En del sönderfrusna, men också många riktigt fina, med lite udda form. Mer om dessa kommer snart.

7 kommentarer:

 1. Vilka fynd!!
  Jag har fyndat samma grejer... men inte dessa mängder :D

  Ha d gott!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Ett nedlagt trädgårdsmästeri!? Bingo! Ut och snoka mera ;)

  SvaraRadera
 3. Att gå på loppis hör till sommarsäsongens stora nöjen, även om man som du säger kan bli lite trött på allt det loppiga ibland. Men det räcker att göra något litet fynd så återkommer entusiasmen!

  Hoppas nu verkligen att det fungerar att få rötter på dina luktärter! Det fungerade utmärkt för oss förra året i alla fall - såvida inte minnet nu sviker :-/ (men nä, tror inte det)

  Tack så innerligt för de fina orden om vår blogg - vad det värmde i eländesvädret (det ligger nån sorts vit sörja på marken!!). Adressen är för övrigt http://arboarkticum.blogspot.com. Inte lätt att hålla reda på alla c och k - vi får skylla oss själva som valt ett så knöligt namn! :-)

  SvaraRadera
 4. Vissst är det härligt med alla bloggare.
  Hoppas på att få träffa en del ikväll.
  Vilket fynd och det vill jag se mera av.
  Krukor kan man aldrig få för många av.
  Ha en bra dag
  annika

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med gamla glas. Och vilken skattkammare av gamla krukor. Roligt att komma in hit och få lite inspiration. Behövs nu när det snöar ute... Vilka underbara saker du hittat ser fram emot att få se de andra fynden.Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 6. Vilka fynd!!
  Du de där krukorna. JAg har varit runt på trädg.färsälj -varuhus, ja alla ställe som kan tänkas sälja krukor utan DUBBELkant i ovansidan. DET FINNS INTE !! Jag vill ha dem för att få ner dem i snygg ytterkruka, när jag har dem inne iaf. NEJHE såna tillv. inte längre.
  Jag tycker det ser ut som du hittat en hel "dröse"
  Jag är avis
  HA det nu gott i kylan
  Ninne

  SvaraRadera
 7. Vilka fynd.. å krukorna.....lycko dig.....!

  Trevlig helg!
  /Charlotte

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)