onsdag 20 november 2013

Novemberskörd


Det är ju helt galet vilken fin höst vi har! Idag plockade jag in spenat, mangold, morötter, polkabetor, purjolök, mizunakål, rödbladig sallat, en knippe kryddtimjan och en knippe vitbrokig äppelmynta. Och jag bor i växtzon 3, på gränsen till 4!!! Följ med på en liten rundvandring i köksträdgården och se hur det ser ut hos mig just nu.


Den här magolden heter Erbette och liknar mest spenat, med tunna stjälkar och mörkgröna blad. Vilken kontrast med den gröna färgen mot allt annat som vissnat ner.


Grönkålsskörden börjar lida mot sitt slut. De mjälla, fina topparna sparar jag och hoppas på ska klara sig till julafton!


En liten ensam ringblomma hittade jag också idag och den lyser verkligen upp bland allt det gråa och bruna.


En förvuxen kålrabbi som ser så kul ut att den får stanna kvar ett tag till. Vi skördar bladen till våra gröna smoothies.


Den här raden med spenat sådde min mamma i början på september, bara på kul för att se om det gick att få något att komma upp så sent. Med den milda höst vi haft var det inga problem! Men idag skördade jag alltihop.


Våra polkabetor är enorma, men ändå hur fina som helst att äta.


Både grekisk oregano och timjan går att skörda fortfarande. Lycka!


De sista morötterna skördades idag och bredvid skymtar den fantastiska gula mangolden Golden Chard. Den växer och växer så det knakar och vi njuter av den flera dagar i veckan.


Den röda plocksallaten Merlot är djupt vinröd, nästan glänsande men i mitten är bladen ljusgröna och härligt krispiga. Det är en god och verkligen färgsprakande sallat, som vi sådde i mitten av augusti.

Keep calm and keep on gardening,

5 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk skörd! Så vackra bilder på allt det goda.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Vilken lycka att kunna skörda egna grönsaker i november! Smaklig spis!/Merja

  SvaraRadera
 3. Helt otroligt! Här snöar det nu.

  SvaraRadera
 4. Det ser så fantastiskt ut med alla dessa grönsaker i november. Så fina bilder på en s fin skörd.
  Ha en fin dag.
  Anje

  SvaraRadera
 5. Ja, himmel och pannkaka vilken höst vi har haft!!! När skördade man fortfarande i november sist?!
  Kram från EL

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)