Tänk att detta lilla oansenliga humleskott är en eftertraktad och, har jag
hört, mycket lyxig vårprimör på restauranger i Italien så här års. Hade
det inte varit för min bloggvän Tyra hade jag fortfarande gått ovetande
rakt förbi alla dessa kulinariska delikatesser som nu sticker upp
bland ris och vissnade löv!
En rejäl bunt med ca 15-20 cm långa skott plockade vi in till söndagsmiddagen idag
och förvällde i lite saltat vatten. Därefter slungade vi dem i lite smör och njöt sedan
i fulla drag, som äkta italienare! Smaken påminner lite om sparris.
Vill ni se Tyras vackra bilder och också få ett recept på en fantastiskt god risotto
med humleskott, kan ni klicka HÄR.
Lev väl,
Tyras bok är jättebra! Den ska få vägleda mig det här året. Sen läser jag vidare och fördjupar mig i mitt kursmaterial eller Odlarens Handbok.
SvaraRaderaKram från Eva Linnea
Det lät väldans gott.. ja Tyra hon kan hon.. =), ska kolla upp detta recept och sedan leta upp lite humleskott, undrar vilken trädgård jag ska gå till? Ha det gott/Moa
SvaraRaderaOj så gott det låter. Här har inte mina Humle tittat upp ännu. Hoppas de inte dött.
SvaraRaderaJag satte dom som nya plantor förra hösten.
Vill se liv i dom nu.Kram/Fia.
Jo men visst är det smarrigt!
SvaraRaderaKul att ni testade.
Det är också gott att droppa lite tryffelolja på....
Inte en dag utan att man lär sig något nytt...
SvaraRaderaHa en fin Valborg och första maj!
Kram, Monica
Oj! Det hade jag ingen aning om! Måste testas :)
SvaraRaderaLåter spännande.
SvaraRaderaFin valborg.
Anje
Ha bara hört om att det ska vara gott men aldrig provat!
SvaraRaderaTrevlig helg
Mariana
En nyhet även för mig! Visst är det suveränt med kunniga böoggvänner!
SvaraRaderaEn trevlig Valborg önskar jag dig!/Anja
Aah, tack för tipset :)
SvaraRaderaJag har precis planterat tio nya humleplantor av Svalöf Mauritz 85 för ett klimattest i något som kan bli en humlegård modell större framöver. Det ska bli intressant att smaka på dem :)