onsdag 14 mars 2012

Första steget mot en hassellund

Bild lånad från www.grobar.se
Förra året fick jag ju för mig att vi ska ha en hassellund nere vid vår nyanlagda damm. Det var på Grobar.se som jag fick idén. Se mitt första inlägg HÄR


Nu har vi tagit första steget och hittat fem små fina hasselskott nere i vår skog. I söndags planterade vi dem och förhoppningsvis ska vi hinna ta en tur till i skogen och hitta fler:) 


Än ser det inte mycket ut för världen men jag drömmer redan om en vacker undervegetation av vårlökar, vintergröna och narcisser. Och en bänk som på teckningen överst, förstås... att sitta på och blicka ut över dammen... och drömma om nya projekt;)

Lev väl,

16 kommentarer:

 1. Du är helt otroligt! Det är så roligt att läsa din blog med alla fantastiska drömmer som inte stannar vid att vara dröm man som snart blir verklighet.
  Det här blir underbart. Kommer gärna och sitter där någon gång.
  Kram
  Anje

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig idè. Har en självplanterad hasselbuske i min trädgård som gav oss några nötter i höstas. Hoppas på fler. ;)

  SvaraRadera
 3. Så vackert det kommer att bli.Och rofyllt att sitta där på en soffa.MVH

  SvaraRadera
 4. Alt begybber i det små - både drømmene og de små avleggerne. Det kommer til å bli så fint:)Har tatt deg med til min hage facebookside til oppmuntring til andre hageglade:) Siden finner du via min blogg.

  SvaraRadera
 5. Låter så härligt och mysigt!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Det ser jättefint ut på översta bilden:) Och det ska bli intressant att förlja ditt prokekt och se dina bilder sen.//helen

  SvaraRadera
 7. Vilket spännande projekt! Du kommer att älska den här platsen. Dammen är den mest rofyllda platsen i min trädgård.
  Kram/Randi

  SvaraRadera
 8. Ja, jag minns din dröm om en hassellund! Så behändigt, att hitta hasselskott i skogen! Jag skulle inte veta vad jag skulle leta efter vid den här tiden, när dom inte ens har blad... Du är otrolig!
  Lycka till, jag kommer att följa projektet med spänning!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Kul med nya projekt:) Kommer säkert att bli jätte fint, vilken skön oas:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Vad bra att hitta skott.....då sparar du lite tid på att slippa plantera nötterna....
  Och så fint det kommer att bli.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Spännande! Vi skördade ca 12 kg hasselnötter förra året så jag vet vad du har att se fram emot - worth waiting for,

  Lycka till

  SvaraRadera
 12. En sån underbar plats ni fick fram där med den naturliga dammen. Helt otroligt egentligen. Och vilken lycka!!! Måste vara helt underbart att drömma sig bort hur ni ska skapa den där lunden kring dammen. Se det växa fram steg för steg. Kommer bli magiskt.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 13. Jag gillar också hassel och har försökt få dom att trivas, men nja, dom vill ha det lite mulligare än min lera.

  SvaraRadera
 14. Vilken spännande dröm som du nu håller på att förverkliga!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig idé! Du kommer att ha lunden fortare än vad du anar! Sippor, vivor, lök-och lökväxter - vilken syn för gudar på våren. Sedan när det blir aktuellt med nötterna känns det verkligen som en rikedom att ha dessa 'hasslar'. Har du tänkt på att skaffa några, lite annorlunda hasselarter?
  Kolla här (kopierat från den Virtuella flora)

  "....Släktet har omkring tio arter. I Sverige förekommer bara en vildväxande art, hassel (C. avellana), men ett par andra arter förekommer ibland i odling.
  Blodhassel är en rödbladig form (f. purpurea) av den sydeuropeiska arten filberthassel (Corylus maxima) och sorten 'Jättenöt från Halle' tillhör också den arten. En annan art som ibland förekommer i odling är turkisk trädhassel (C. colurna)...."

  Väldigt synd att jag missade din tävliing/utlottning!

  /Anja

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)