... är svårt tycker jag. Att odla och äta menar jag.
Att se på majrovor är ju inga problem, eller hur? De är hur vackra som helst!
Men i mitten på nittiotalet provade jag att odla majrova och det blev
bara små träiga och maskätna otäckingar i golfbollsstorlek. Dumt
så klart att inte prova igen, men jag har lite problem med smaken också...
... så snälla, berätta hur ni brukar odla majrovor och hur de ska tillredas för
att smaka bäst, ber en liten madame C som så gärna vill odla alla dessa
fantastiska rotsaker som trivs så bra i vårt klimat:)
Lev väl,
Dom ser onekligen väldigt fina ut på ditt fat! Hoppas du får flera svar.
SvaraRaderaHa en bra dag!
Vakre bilder, jeg hadde nepe (som det heter på Norsk) i kjøkkenhagen i fjor.
SvaraRaderaDen rakk adri å bli tilberedt, opp av jorden og rett i munnen er best.
Kan hende det finnes flere slag, men størrelse mellom golf- og tennisball er akkurat passe ellers blir de treene. De kan stekes og bakes, men smaker best som de er eller i salat(min mening).
skal følge med her å se om du får noen spennende forslag.
Ha en fin dag, klem Laila
Jag har försökt mig på dessa vackra grönsaker i flera år men utan att lyckas. Då går det betydligt bättre att odla kålrabbi... Jag har fått för mig att det borde fungera att använda majrovor i gratäng och i rotmos (i stället för kålrot). Om jag någon gång lyckas odla några ska jag i alla fall testa det.
SvaraRaderaKram/ Anna
Odlat majrovor har jag aldrig gjort, men ätit dom har jag!
SvaraRaderaVi fick ugnsrostade rotfrukter, däribland majrovor, till en kötträtt för ett tag sedan och det var jättegott!
Kram, Monica
Åh, det var bra, Monica! Rotsaker i ugn gör vi ofta, så där ska jag testa majrovor.
RaderaKram!
Har tyvärr aldrig provat majrovor. Tycker att rotsaker är svårt överlag. Var faktiskt första gången förra året som morötterna blev ok... Vackra är de i alla fall. Och extra vackra blev de i ditt stilleben.
SvaraRaderaKramar
Vackra bilder! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig, fick precis lära mig att det finns något som heter majrovor :-)
SvaraRaderaHa det bäst!
Kram Hélena
Har aldrig odlat majrovor - men har konstigt nog inte heller ätit det någon gång, så tyvärr kan jag inte hjälpa dig!
SvaraRaderaOh, jag visste inte att det var svårt att odla majrovor, tänkte testa för första gången i år. Hoppas du får några bra svar som man kan ta till sig.
SvaraRaderaHa det gott!
Jag älskar majrovor, men vi äter dem enkelt som grillade i rätt tjocka skivor eller rostade, klyftade i rotsakspanna i ugn. Pensla med olja för grillning + kryddor efter smak, ungefär samma som för potatis fungerar. Våra blev tyvärr inte så fina förra sommaren, och så tyckte jag att de tog lite för mycket plats i vår lite begränsade odling. /Leena
SvaraRaderaHej, jag har tyvärr aldrig prövat majrovor, men fått så mycket inspiration från dig och din blogg så jag ska återuppta mitt grönsaksodlande:)
SvaraRaderaMvh Malena
Har heller aldrig förstått mej på majrovor. Men älskar rödbetor!!!!
SvaraRaderaJag brukar tänka att det jag förstår mej på är också kul att odla, för man kan göra något med det.
Hälsningar Ulla ps, underbara bilder.
Jag älskar majrovor! Jag tycker de är svåra att odla. Har några skalbaggar som äter på bladen så själva rovan avstannar i växt. Den går ju att köpa också men jag ska ge den ett försök igen i år.
SvaraRaderaJag har flera favoritrecept. Delar med mig av två.
Recept 1: Jag brukar använda den i gratäng. Tillsammans med broccoli, lök, paprika, vitlök. Äggstanning och massor av god ost på toppen. Givetvis salt och peppar också. Oregano är gott.
Recept 2: Hyvla majrovan fint. Jag brukar blanda majrovan med något gott svenskt äpple tex Aroma eller Ingrid Marie, rostade valnötter och en god vinegrette. Super!
Lycka till! ;-)