onsdag 5 oktober 2011

Superfood!




Idag vankas det antioxidanter och vitaminer i Cesars kök - från naturens eget skafferi! 


Rena, rama "probiotikan" och det kanske kan behövas nu när influensatiden ligger framför oss.  

Varmt, fluffigt äppelmos har jag gjort idag av alla möjliga sorters äpplen, fast mest 'Tysk husmoder'. Det är sötat endast med honung från bina som bott hos oss hela sommaren och så fick moset sig en liten dutt av askorbinsyra för att behålla den fina färgen men också för att ersätta en del av de C-vitaminer som jag kokat bort. En liten kvist av melonsalvia fick bli pricken över i! Klicka på Läs mer nedan så finns receptet där på mitt goda dundermos.

Hm, jag tycker minsann att jag redan känner mig piggare;)

Lev väl, 



Supernyttigt äppelmos

8-10 ekologiska äpplen
0,5-2 dl honung
1/3 tsk askorbinsyra

Klyfta, skala och kärna ur äpplena. Tärna ner dem i en stor kastrull med lite vatten i botten. Låt koka långsamt på medelvärme och tillsätt mer vatten om det börjar fastna i botten. När äppelbitarna är lagom mjuka (man bestämmer själv vad som är lagom) tas grytan bort från värmen. Tillsätt askorbinsyra och så mycket honung som önskas. Det beror på äppelsort och mognad hur mycket honung som behövs tillsättas. Ta lite i taget och provsmaka. Frys in eller ät inom några dagar.

12 kommentarer:

  1. Låter och ser helt underbart ut!
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  2. Du känner hur det kryllar av vitaminer bakom öronen, va? Ser fluffigt gott ut.
    Kram från Eva Linnea

    SvaraRadera
  3. Ser smarrigt, och nyttigt ut:)

    Kika in till mig om du är sugen på tulpantävling,
    Rebecca

    SvaraRadera
  4. Det ser gott ut och låter gott också - äppelmos med honung. Mums!

    SvaraRadera
  5. Fiffigt att söta med honung! Läste om äppel kladdmuffinsen...lät jätte gott:9 Måste prova!!!!
    Tack för alla goda recept. Du skulle göra en egen kokbok. Ha det gott!

    Mvh. Merjas trädgårdsblogg

    SvaraRadera
  6. Ser väldigt gott ut! Hoppas ni håller er fria från förkylningar nu : ) Hos oss gjorde vi havtornskräm som dunderkur
    /Cika

    SvaraRadera
  7. Hei, Nydelige og superfood - det er helt klart. Klem Siv

    SvaraRadera
  8. Nu har jag läst ikapp i din blogg, sedan vi kom hem! Så mycket du har skördat!
    Och så fint du skrev om bloggandet! Jag håller helt med dig! Vilka vänner man har fått här på bloggen!
    Här är det nästan storm och kraftiga regnskurar idag, så det blev inget gjort i trädgården...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  9. Hemmagjort äppelmos är dunder gott och ren lycka att ta med när man känner sig hängig så där efter halva arbetsdagen. Ha det bra!

    SvaraRadera
  10. Ser så härligt ut. Superfood av en superwoman!

    kram

    SvaraRadera
  11. Ser verkligen mumsigt ut. För första gången sedan vi flyttade in i vårt hus (1997) har vi kunnat skörda våra äpplen. Dom brukar alltid vara maskätna så vi har bara kunnat ta tillvara ett fåtal men i år har jag plockat korgar med äpplen. Jag äter äpplen varje dag och det har blivit flera äppelpajer. Nu ligger många inslagna i tidningspapper på galler i garaget. Dom hoppas jag att få njuta av under hela hösten. Fortfarande är inte alla mogna men jag kommer att plocka fler idag. Inatt har dom hotat med frost så det gäller att passa på.

    En riktigt skön helg önskar jag dig!

    Kram
    Anita

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)