Idag vankas det antioxidanter och vitaminer i Cesars kök - från naturens eget skafferi!
Rena, rama "probiotikan" och det kanske kan behövas nu när influensatiden ligger framför oss.
Varmt, fluffigt äppelmos har jag gjort idag av alla möjliga sorters äpplen, fast mest 'Tysk husmoder'. Det är sötat endast med honung från bina som bott hos oss hela sommaren och så fick moset sig en liten dutt av askorbinsyra för att behålla den fina färgen men också för att ersätta en del av de C-vitaminer som jag kokat bort. En liten kvist av melonsalvia fick bli pricken över i! Klicka på Läs mer nedan så finns receptet där på mitt goda dundermos.
Hm, jag tycker minsann att jag redan känner mig piggare;)
Lev väl,
Supernyttigt äppelmos
8-10 ekologiska äpplen
0,5-2 dl honung
1/3 tsk askorbinsyra
Klyfta, skala och kärna ur äpplena. Tärna ner dem i en stor kastrull med lite vatten i botten. Låt koka långsamt på medelvärme och tillsätt mer vatten om det börjar fastna i botten. När äppelbitarna är lagom mjuka (man bestämmer själv vad som är lagom) tas grytan bort från värmen. Tillsätt askorbinsyra och så mycket honung som önskas. Det beror på äppelsort och mognad hur mycket honung som behövs tillsättas. Ta lite i taget och provsmaka. Frys in eller ät inom några dagar.
Låter och ser helt underbart ut!
SvaraRaderaHa det bäst!
Kram Hélena
Du känner hur det kryllar av vitaminer bakom öronen, va? Ser fluffigt gott ut.
SvaraRaderaKram från Eva Linnea
Ser smarrigt, och nyttigt ut:)
SvaraRaderaKika in till mig om du är sugen på tulpantävling,
Rebecca
Det ser gott ut och låter gott också - äppelmos med honung. Mums!
SvaraRaderaFiffigt att söta med honung! Läste om äppel kladdmuffinsen...lät jätte gott:9 Måste prova!!!!
SvaraRaderaTack för alla goda recept. Du skulle göra en egen kokbok. Ha det gott!
Mvh. Merjas trädgårdsblogg
Mmm, va gott! //Helen
SvaraRaderaSer väldigt gott ut! Hoppas ni håller er fria från förkylningar nu : ) Hos oss gjorde vi havtornskräm som dunderkur
SvaraRadera/Cika
Hei, Nydelige og superfood - det er helt klart. Klem Siv
SvaraRaderaNu har jag läst ikapp i din blogg, sedan vi kom hem! Så mycket du har skördat!
SvaraRaderaOch så fint du skrev om bloggandet! Jag håller helt med dig! Vilka vänner man har fått här på bloggen!
Här är det nästan storm och kraftiga regnskurar idag, så det blev inget gjort i trädgården...
Kram, Monica
Hemmagjort äppelmos är dunder gott och ren lycka att ta med när man känner sig hängig så där efter halva arbetsdagen. Ha det bra!
SvaraRaderaSer så härligt ut. Superfood av en superwoman!
SvaraRaderakram
Ser verkligen mumsigt ut. För första gången sedan vi flyttade in i vårt hus (1997) har vi kunnat skörda våra äpplen. Dom brukar alltid vara maskätna så vi har bara kunnat ta tillvara ett fåtal men i år har jag plockat korgar med äpplen. Jag äter äpplen varje dag och det har blivit flera äppelpajer. Nu ligger många inslagna i tidningspapper på galler i garaget. Dom hoppas jag att få njuta av under hela hösten. Fortfarande är inte alla mogna men jag kommer att plocka fler idag. Inatt har dom hotat med frost så det gäller att passa på.
SvaraRaderaEn riktigt skön helg önskar jag dig!
Kram
Anita