söndag 30 oktober 2011
Hemgjort naturgodis - hur gott som helst!
Gillar ni syrligt smågodis? Då ska ni testa det här! Kalasgott OCH dundernyttigt på samma gång. Kan inte bli bättre, ju:) Detta godis gjorde jag för första gången förra året och nu tror jag minsann att det börjar bli dags att göra en ny omgång!
Jag testade några olika recept på nätet i helgen och här ovan ser ni äppelskivor som håller på att pudras med florsocker och kanel. För sött och för mesig smak tyckte jag... Andra omgången brände jag, men tredje gången gillt blev det mycket bättre. Då testade jag en egen variant!
Jag doppade tunna äppelskivor i en blandning av ljummet (uppkokt och avsvalnat) vatten, honung, kanel och citronsyra. Citronsyra använde jag för att få fram den där "rätta" syrliga godissmaken, som saknades i första omgången. Honungen gjorde dessutom äppelskivorna lite sega och klistriga. Det blev perfekt! Klicka på Läs mer här nedan, om ni vill ha receptet:)
Lev väl,
Naturgodis av äpplen
5 äpplen
1 dl vatten
0,5 dl honung
1 msk kanel
1 krm - 1 tsk citronsyra (beroende på hur syrligt eller surt man vill ha sitt godis)
Koka upp vattnet och låt svalna tills det är ljummet. Tillsätt honung, kanel och citronsyra och vispa samman. Skär äpplena i tunna skivor och doppa i honungsvattnet och lägg ut på två bakplåtsklädda plåtar. Torka i varmluftsugn på 70 grader i ca 3-4 timmar. Det går bra utan varmluftsugn men låt då plåtarna byta plats några gånger.
14 kommentarer:
Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.
Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.
Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Måste testas, låter hur gott som helst!
SvaraRaderaHa det bäst!
Kram Hélena
Låter supergott, tack för tipset! :)
SvaraRaderaJag ska också testa! Bra med något nyttigt och gott att stoppa i munnen när man är sugen på något smått.
SvaraRaderaKanske skulle testa ditt recept nästa gång. Jag brukar bara göra vanliga äppelringar som jag hänger upp på tork.
SvaraRaderakram!
Låter supergott. Men nu måste jag avslöja min okunskap. Citronsyra? Var får man tag på det? På bakavdelningen?. Har aldrig sett det men har å andra sidan inte letat efter det heller. Men nu kan det ju bli aktuellt.
SvaraRaderaEn skön vecka önskar jag dig!
/Anita
Mums det både ser och låter som jätte gott. Att det är nyttigt blir som en bonus så det ska absolut testas.
SvaraRaderaHur mycket citronsyra anv du?
Kram Anna
http://godastunder-tokigaideer.blogspot.com/
Hej Anita,
SvaraRaderaJodå, citronsyra hittar du bland de andra påsarna på butikernas kryddhylla. Själv använder jag det alltid till flädersaften och för att gnida svarta trädgårdsfingrar och naglar rena och fina:)
Kram!
Hej Anna,
Jag tog nästan en hel tesked och det blev riktigt "godissurt".
Kram!
Det ser riktigt smaskigt ut, synd att alla egna äpplen är slut för i år.
SvaraRaderaTrevlig kväll!
Gottigottgott!! Kram från Eva Linnea
SvaraRaderaDet verkar ju jättegott! Och enkelt!
SvaraRaderaOch varmluftsugn har jag...
Ha en fin ny vecka, kram, Monica
Det ser gott ut! Tack för tipset!
SvaraRaderaHösthälsningar
Elisabet
Ser underbart gott ut! Kanske borde testa någon gång!
SvaraRaderaHa det gott!
Kram
Christina
Låter jättegott och enkelt! Tack för tipset!
SvaraRaderaHa en fin vecka!
Annika
Ser verkligt smarrigt ut!
SvaraRaderaTycker fröken Dill