lördag 29 oktober 2011

Frösådder utplanterade idag!

 Jag blev så glad idag, när jag städade i trädgården och skulle tömma alla krukor. Massor av små fina penséplantor som självsått sig i krukorna där jag haft minipenséer, hittade jag! 


Så utmärkt bra, när jag nu alldeles glömde bort att så några i september, så som jag ju hade tänkt:)


Nu står de så fint på rad i en av kallbänkarna. Klarar de vintern har jag många fina plantor att se fram emot tidigt i vår. Hm, den här sortens bilder finns det gott om på bloggen, men aldrig tidigare som är tagna i oktober. Känns härligt att liksom starta vårbruket samtidigt som jag håller på att stänga ner trädgården inför vintern:)

Bild lånad från www.countryliving.com

Nu kan jag fortsätta att lugnt drömma vidare om nästa sommars vackra penséer!


Och så är det härligt lördagsparty hos Malevi idag:) Klicka på bilden ovan för att vara med och partaja!

Lev väl,

10 kommentarer:

 1. Känns hoppfullt med småplantor nu...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vad lyxigt med så mycket småplantor! Grattis!
  Jag satte mina penseér i en jordhög (asylrabatt), och glömde bort dem, och när jag kollade där här om dagen var det också småplantor runtomkring. Undra om det är penseér eller ogräs:)). Jag låter dem vara så får jag se nästa år vad det är.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Så mysigt att hitta en massa små fröplantor.Känns ju som våren inte är så långt borta .Hoppas alla överlever vintern.Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Skøn overraskelse Charlotta........de små planter skal nok klare sig i koldbænken ;0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 5. Underbart med sådana små överraskningar!
  Ha en underbar trädgårdssöndag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Där ser man ;O) trädgården ger alltid en del av kärleken vi ägnar den åt tillbaka till oss.
  I ditt fall denna välkomna överaskning med dem självsådda penséerna. Dem trivs hos dig och bestämde sig att stanna kvar.
  Ha en fortsatt skön helg, Petra B.

  SvaraRadera
 7. Å sådana "bonusplantor" gillar vi =0)
  Själv har jag inte varit i trädgården på flera veckor =0( Har groteskt mycket på jobbet nu med alla omdömen och utvecklingssamtal. men nu har jag höstlov några dagar och hoppas i alla fall få in lite av trädgårdspyntet innan snön kommer. Pelargonerna är i skrivande stund på väg ut till landet för vinterförvaring så det är ju alltid något. Förra året överraskades jag av snön så pelargonerna fick gå på komposten =0( Så en förbättring i år i alla fall =0)
  Hoppas du har en fin söndag!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 8. Sånt blir man ju så glad av! Här blommar vårpenséerna om igen tillsammans med julrosor och kejsarolvon. Jag börjar bli lite orolig över vad som blir kvar till våren.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Fine små planter. Jeg håber de overlever vinteren.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)