söndag 30 januari 2011

Omskolningsdags!

Söndag och perfekt dag att omskola de första sådderna. Tumregeln för när det är dags att omskola, är när plantan fått två till fyra bladpar (och då räknas inte de två första så kallade hjärtbladen).


Först var det krukmakaren som skulle göra sitt jobb!


En del chilisar hade hunnit bli lite långa och gängliga, så vissa krukor gjorde jag lite extra höga. Inga problem med en potmaker:)


Det som planterades om idag var basilika, chili och ...


... kronärtskocka. Men jag var återhållsam och duktig. Bara en av varje sort!


Oftast odlar jag mellan två och fyra av alla plantor, om inte alla skulle utveckla sig bra. Dessutom ger det ett överskott som är kul att ge bort! Men i år har jag så många olika sorter, som jag vill odla att det blir tok för många plantor att ta hand om. Jag var så duktig och förståndig så;)
Lev väl,

21 kommentarer:

 1. Roligt! Va långt dina sådder har hunnit! Jag som precis petat mina chilisar i jorden. Låter du de långa chilistjälkarna gömmas i jorden?
  Kram,
  a-k

  SvaraRadera
 2. Ja, precis! För liksom tomaterna så bildar plantan rötter längs med hela stjälken och blir därmed en fint rotad planta:)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj, vad långt du har kommit med dina sådder. Blir riktigt avis :-)

  För det är ju så underbart att få se allt man sått gro :-)

  SvaraRadera
 4. Kul att det har hunnit växa så mycket att det var dags för omskolning.
  Visst är det roligt att skola om plantor? Tycker det är så rogivande att bara få stå/sitta, tom i tankarna... bara pyssla om de små så dom får bättre förutsättningar till att bli stora :=)
  Ha en skön avslutning på helgen!

  SvaraRadera
 5. Oj vad du har kommit långt och vad du är duktig och discipilinerad..kram Sophia

  SvaraRadera
 6. Härligt att se! Jag satte mina första frön i morse och springer förbi dem och längtar titt som tätt.. inget grönt än så länge :D

  SvaraRadera
 7. Oj, vilken fart du har med ditt fina extraljus. Käraste svärfar har lovat att fixa till mig enligt dina utmärkta instruktioner. Snart kommer jag ikapp! ;-)

  SvaraRadera
 8. Oj, vad du har kommit långt redan! Och det är bara januari...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Gu´ va´ du e´ duktig! Jag får gå i lära hos dig!? Svårt det där med att begränsa sig. Det finns ju så mycket gott & vackert. Ha en bra vecka! Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 10. Vilken självdiciplin! Det hade jag aldrig klarat, sen hade jag varit trist för allt jag inte har plats till.. En sån där krukmakare måste jag skaffa mig, bara tingen i sig själv är ju vacker, och den fungerar visst också :)

  SvaraRadera
 11. Du skolar redan, jag har inte ens sått. Men det kommer. Tänkte så precis innan februarilovet, så kan det gro medan jag är bortrest ;)

  SvaraRadera
 12. Härligt med nytt liv! Och även för gamla tidningar... den där krukmakaren är toppen!

  SvaraRadera
 13. Så kul och inspirerade det är att titta in till dig! Krukmakaren gillar jag:) Planterar du mer den i jord hel och hållen när det blir dags att plantera till större krukor?
  Härligt inlägg om pumpor:)

  SvaraRadera
 14. Rolig vinterterapi! Mina kronärtskockor har också vuxit till sig, men 'krukorna' är rejäla, så de kan stå kvar ett tag till.

  SvaraRadera
 15. Det är härligt att se hur du får allt att växa hos dig.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 17. Up to translate the article, I thought to want to write about newspaper use in the manufacture of pots, so I wrote about myself yesterday.
  But then I translated, and I understand that talking about the state of seedlings.
  So I deleted the first comment. Excuse me!
  I love all your articles and read them daily.

  SvaraRadera
 18. Vilken diciplin!!! Jätteduktig.
  Så långt du har kommit. Blir lite avunsjuk. Måste vänta med allt lite till.Men sedan.....
  Ha en bra vecka
  Anje

  SvaraRadera
 19. Vad du är flitig!
  Förstår inte hur du får tid med allt.
  Mariana

  SvaraRadera
 20. Ja oj vad det var duktigt att du bara behöll en av varje! Det är mitt största problem, jag kan liksom inte låta bli att så massor, vilket resulterar i att jag sedan negligerar ALLA för att jag helöt enkelt inte hinner/orkar med. Jag ska försöka att ta efter dig i år :-).

  Kram M

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)