onsdag 26 januari 2011

A garden room of one's own


Jag behöver en plats. Ett stort rum. Ett rum där jag kan så, omskola, plantera, arrangera.
Potting space eller potting place heter det visst på engelska...


Det ska vara ett vackert rum, men lantligt och rustikt. Det måste finnas vatten. Det ska vara stort, så jag får plats, även om jag stökar ner. För det gör jag.


Glas i taket, eller genomskinlig plast, kanske? Golv som lätt går att spola av.

Bild lånad från www.finehomebuilding.com
Inte ett växthus. Det vore synd. Ett sådant skulle inte kunna låta bli att fylla med växter.


Vackra snören att binda buketter med, skulle jag ha. Prydligt skulle det vara... ibland.


Var sak på sin plats. Stort nog för att varje sak skulle kunna ha sin egen plats.


Det är inget fel med att drömma. Det är härligt och hälsosamt! Farliga blir dock dessa sorters behov, begär, för den som bor på landet med massor av små byggnader på tomten och som älskar en händig man som ser möjligheter överallt... ;)


Ser ni tillbyggnaden på vedboden där borta, bredvid växthuset? Den med snedtak. Ser den byggnaden inte ut att vara som gjord för ett sådant rum, ett pyssel- och planteringsrum? Bara bort med den korrugerade plåten på taket och på med glas eller klar kanalplast och swisch så är det klart! Eller? Kan det ta en helg? Vad tror du monsieur C?
Lev väl,

P.S. Om inget annat anges under bilderna, är de lånade från CountryLiving

32 kommentarer:

 1. Det låter som om den där utbyggnaden är som ämnad för ett trädgårdsrum! Ett sånt vill jag också ha, med mycket ljus och luft, plats finns men tiden finns nog inte just nu..tack för att jag kan drömma lite här hos dig istället! karm Sophia

  SvaraRadera
 2. Jeg vil give Sophia ret. Denne tillbyggnad vil være perfekt til formålet, så det er bare med at komme i gang :) Jeg har selv kun en overdækning bag carporten. Det fungerer godt nok, men lykken må være at få sit eget lille hus.

  Håber det lykkes for dig.

  Mange hilsner
  Lene

  SvaraRadera
 3. Åååååhhhhh så härligt beskrivet! Och vad vi ser fram emot att få följa tillblivnaden av Madame C:s alldeles egna Potting Place! Helt säkert blir det en fröjd för ögon och själ! Trilskas Monsieur C får du säga åt honom att du ju lovat dina bloggvänner detta nöje!

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte på ditt stall, där fanns det gott om plats.
  kram!

  SvaraRadera
 5. Det ser ut som det kunde bli ett alldeles underbart rum att pyssla med växter i.Du får väl försöka övertala din man så han byter taket.

  SvaraRadera
 6. Så deilig. Og helt gratis for en oppmuntring i alle fall:)

  SvaraRadera
 7. Åh, guuuud, så läckert! Såna rum går jag igång på direkt! Ett växtpysselrum liksom, med mycket ljus och prylar, krukor, snören, hinkar....ja, allt möjligt!!!
  Javisst - det ser ju perfekt ut och nära till växthuset blir det ju också!
  Lova att vi får följa utvecklingen när det blir av...för det blir det väl?!:)
  Ha en fortsatt skön dag!
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Go for it!
  Det är väl allas vår rättighet att ha ett alldeles eget potting place? Ett härligt utrymme som bara VI har tillträde till, vi som verkligen har förmågan att uppskatta det fullt ut!

  SvaraRadera
 9. Jamen precis så är det man vill ha det - ett helt fantastiskt rum för kreativitet och njutning... och drömmar!

  SvaraRadera
 10. Vilka ljuvliga bilder, nu känner ju jag också att jag måste ha ett sånt utrymme!
  Du verkar ju redan ha en plan - bara att skrida till verket. Snart är ju omskolningsbehovet stort.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder! Håller med om att utbyggnaden skulle bli perfekt - och så nära till växthuset! Iden borde vara spikad? (Stackars monsieur C kan nog inte dra sig ur nu med så mycket medhåll som du får...:))

  Kram,
  Stina

  SvaraRadera
 12. Men nu blev det ännu mer ha-begär, ett potting place borde väl alla få tillgång till?!

  SvaraRadera
 13. Tror inte att monsieur C. har en chans att inte snarast sätta igång med det underbara rummet.Blir säkert klar på en helg.
  Du behöver det verkligen!
  Kram
  Anje

  SvaraRadera
 14. Ja absolut är det gjort för ett potting place :-).

  Grattis till dig - du vann min utlottning! Jag har ju redan din adress, så paketet kommer med åposten nästa vecka!

  Kram M

  SvaraRadera
 15. Underbart rum för "stök" skulle det bli :) Hos mig dröms det om såna härliga gångstråk, som du visar på sista bilden :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 16. Oj oj oj, det låter alldeles underbart, och vilka superfina bilder, aah och ooh vilken svår längtan jag drabbades av!!!Det ser ut som du har förutsättningarna klara, nu är det bara att prata väl med mannen då ?
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 17. Ett sådant rum vill jag också ha! Ja, jag behöver verkligen det! Hmmm, undrar hur jag ska sälja in idén hos maken... /Katarina

  SvaraRadera
 18. Ååååh ett så ljuvligt rum du beskriver, det skulle jag också gärna vilja ha..... vi har ett oanvänt fd. gårdskontor som inte änvänds längre, det skulle nog passa! Härligt inlägg med superfina bilder - vilken inspiration du ger idag =)
  Hälsn. ÅSa

  SvaraRadera
 19. vad vackert det kommer bli om drömmen blir verklig! vilken fantastisk dröm ni har och jag hoppas mycket att er dröm går i uppfyllelse. var får ni all er inspiration ifrån?

  SvaraRadera
 20. Saken verkar klar!! Du har ju allt som krävs redan! ;-)
  Ha det gott1
  /Ruben

  SvaraRadera
 21. Jaaaaa, ett sånt rum vill jag också ha, där jag kan lämna allt framme då jag håller på.hos mig ommer det nog inte att bli så men ag hoppas du får ditt rum:)
  Berit

  SvaraRadera
 22. Visst vore det underbart med ett sådant rum! Den där tillbyggnaden ser ut passa till det ändamålet!
  Hoppas att du får ditt rum!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 23. Absolut! Helt klart ämnnat för ett sådant rum - vad väntar ni på...? :o)

  SvaraRadera
 24. Det lilla huset verkar alldeles perfekt och alldeles underbart......skulle ju vara rena rama slöseriet att inte utnyttja det till en sådan viktig sak......

  SvaraRadera
 25. Vilka fantastiska drömmar! Och allt finns ju nästa redan där:) Bara att kavla upp ärmarna;)
  Lycka till!

  SvaraRadera
 26. Vilket härligt inlägg, och jag började genast starta min egen dröm om ett sådant rum (som är i uppbyggnad sedan förra året....tar tid, men är värd all mödan) Man ska ha sina drömmar och bäst när man kan leva mitt i dem.
  Ha en fortsatt skön vecka, Petra B.

  SvaraRadera
 27. Vackert inlägg som ger massor av inspiration. Klart du behöver ett potting room. Vem gör inte det... ;) Och det ser ju ut som du har alla förutsättningar! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 28. Hej Charlotta !
  Åhh vilka underbart inspirerande bilder !! Sitter bara och säger Åhh och Ohh .. blir kanon för dig med ett eget potting space !
  Ha en bra dag !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 29. Inspirerende bilder. Det er kjempekjekt å drømme litt. Og et plante rom, måtte vært utrolig flott å ha for deg som sår så masse spennande ting..

  ...jeg venter i spenning til du skal begynne med varmbenken din...:)

  Klem Anita

  SvaraRadera
 30. Hoppas verkligen att det blir av! Det tycker jag sannerligen att du är värd, du som är en sån trädgårdsmänniska och som sår så mycket!
  Heja på, monsieur C!
  Lycka till (det ska bli så roligt att se...)!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 31. Suck.... som Ruben skrev; du har alla förutsättningar - sätt igång med en ritning :) Härliga bilder, jag blev alldeles till mig, sa till maken att vi tömmer vedboden och lägger veden någonannanstans ;) och inreder den! Fast jag inser att då blir veden våt... ;) Men som du skriver - drömma är härligt :)
  Kram ♥

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)