Man ska ta väl hand om sig. För det mesta följer jag bara mina instinkter och äter det jag känner för. Ibland resulterar det i ett synnerligen dekadent leverne...
Men så andra dagar vill jag mig själv gott. Då vill jag leva frisk, länge, länge. Då groddar jag och stoppar i mig massor av nyttigheter. Ja, ja, det måste förstås vara goda nyttigheter;) Och den här mackan, det lovar jag, är nyttig och god rakt igenom. Surdegsbrödet är bakat på ekologiskt och närodlat dinkelmjöl, med egenodlade pumpafröer i. På brödet har jag ekologiskt smör, en bit vällagrad och smakfull ost och som kronan på verket - en rejäl näve härliga groddar och en skiva citron! Mums!
Sen tänker jag att vore jag trädgårdsmästare på riktigt och inte bara en simpel wannabe, skulle denna macka vara den perfekta snabblunchen alla bråda vårdagar, mellan sådder och omskolningar:)
Den här gången har jag groddat en mix med både senap, rättika och rädisor i. Det ger en pikant och lite pepprig smak. Nästa gång jag groddar ska jag använda röd rättika, som jag köper hos Runåbergs fröer. De är mörklila i färgen och blir en vacker detalj på tallriken:)
Lev väl,
I like what I see. Good appetite!
SvaraRaderaOj, så gott! Har funderat på att köpa mig en groddlåda... men aldrig kommit till skott. Tänker alltid att det funkar lika bra i en burk med gasväv... men inte heller det kommer jag till skott med. Man borde ta sig i kragen... fast jag kommer väl inte till skott med det heller ;o)
SvaraRaderaBon appetit!
Jag måste ju säga att det såg ju gott ut. Kanske nåt att prova på. Ha en fin fin dag/Gela
SvaraRaderaMums så gott det ser ut och låter.
SvaraRaderaAnna
Ja, det låter gott alltsamman! Och det mesta "hemgjort"! Imponerande!
SvaraRaderaKram, Monica
Mums!!! Mums!!! Mums!!!
SvaraRadera/Ruben
OJ,,,,här växer det så det knakar :)
SvaraRaderaGOTT :)
Håkan
Fler än jag som odlat groddar i veckan ser jag. Groddar och keso är jättegott.
SvaraRaderaKram!
Det där ser gott ut, man äter ju med ögonen också. Tar mycket hellre en sån än en bulle.
SvaraRaderaKramar
AnnaMaria
Skall just sätta igång och grodda ffg i mitt liv och nu blev jag än mer inspirerad. Och de purpurfärgade från Runåbergs måste jag köpa och pröva.
SvaraRaderaMåste fråga en sak, när du gör egna pumpafröer, från vilka slags pumpor gör du dom då?
Jag använder mycket, mycket pumpafröer i matlagning och vid bakning och det skulle vara riktigt kul att göra sina egna.
Ha det gott, kram
Får väl pröva jag också, ser så himla gott ut, och som pricken över I så nyttigt.
SvaraRaderaKram
Vilken lyxlunch....ser våldigt gott ut. Men klart man måste unna sig lite onyttigheter ibland....själv bara måste jag äta godis på lördagar...men bara då ;)))
SvaraRaderaHej Agneta,
SvaraRaderaJo, jag har odlat en nakenfröpumpa som heter 'Lady Godiva'. Finns hos Runåbergs fröer och Plants of Distinction. Den är så bra, för man behöver ju inte skala fröerna eller äta pumpafrön med segt skal. Blir precis som Friggs eller Kung Markattas gröna pumpafrön, du vet.
Kram!
mycket inspirerande, tror jag ska sluta köpa groddar och göra mina egna nu...
SvaraRaderaÅh, så grymt gott det ser ut! Surdegsbröd har jag provat mig på, men sen glömde jag mata degen och den skar sig...
SvaraRaderaGroddar kör jag däremot hela vintern, visst är det härligt med eget grönt så här års!
Ha en fin kväll,
Lydia