Ikväll lagade vi middag på en potatis. Tokigt och nästan helt sant!
Minns ni den här jätten som jag grävde upp i potatislandet för några veckor sedan? 700 gram...
Jag skar den i hyfsat tunna klyftor som jag la i en ugnsform tillsammans med...
... en av de gula squashen 'Yellow straightneck' som skördades för ett bra tag sedan och som sedan legat i kylskåpet. Otroligt hållbar sort, vars skal verkligen blir hårt som på vintersquash när den får ligga länge. Även köttet hade mognat nu och påminde mer om pumpa än om zuccini.
Över alltihop ringlades olivolja och det goda oreganosaltet som jag också gjorde tidigare i höstas. In i ugnen på 175 grader ca 30 minuter.
Det är bara inte klokt hur gott något så enkelt kan vara! Ärligt talat hade jag kunnat äta mig mätt bara på det här, men ikväll serverades det som ett tillbehör till kött och sallad. Mumsigt värre var det:)
Lev väl,
Nu blev jag hungrig igen ju... Fantastiskt!
SvaraRaderaKram!
Mumsig gott ser det ut, det är gott att göra egn klyft potatis. Andra grönsakre är bara ett plus.
SvaraRaderaKram anna
mmmm...så duktig du är.
SvaraRaderaOch så som gott potatis egentligen är ;)
Vilken jättepotatis! Och fin var den också ;-)
SvaraRaderaDet var en ordentlig bumling till potatis!! Ser väldigt god ut tillagad!! Mums.
SvaraRaderaHa det gott!
/Ruben
Så mumsigt det ser ut.
SvaraRaderaVilken häftig squash.
kram J
ÅÅÅ vad gott det såg ut!!!Ha en fin dag/Gela
SvaraRaderaPotatis i ugnen, och med oreganosalt! Så gott det låter. Vi är potatisälskare och med inspiration från dig får det nog bli ugnspäror i kväll. Med rosmarin som fortfarande står i sina krukor på kökstrappan. Något tips hur jag kan få den att övervintra?
SvaraRadera...att det såg verkligen gott ut! en av mina favoritlunchrätter är frasigt flarn med tomatpasta, zucchini, tomat, fetaost och timjan. Underbart gott!
SvaraRaderaDet ser verkligen smarrigt ut! Jag måste börja odla grönsaker, bara vi får färdigt vissa delar av trädgården.
SvaraRaderaHa det gott!
Christina
Félicitations Charlotta pour cette belle récolte.
SvaraRaderaSimple, mais bon
Tack för snabba svaret! Rosmarinerna får stå vid ett källarfönster. Så får vi se om de med vatten och goda förhoppningar kan tänka sig att övervintra.
SvaraRaderaVärsta största potatisen jag sett någon gång,
SvaraRaderamen ohh så gott. det enkla är oftast det godaste tycker jag.
Ser smaskigt ut, ska göra det nån kväll ;)
kram ullamaria
Ser vansinnigt gott ut! Mums! Själv gillar jag detta enkla av fina råvaror!/Anja
SvaraRaderaHur bar du dig åt för att odla fram den här mega-potatisen??? Visst känns det lyxigt att kunna servera en måltid från den egna täppan.
SvaraRaderaTack för din urgulliga kommentar hos mig...men du tog verkligen i...du vet väl att foton ljuger!
Kram Randi
Oj vad det börjar kurra i magen och vattnas i munnen! Sedan måste jag återigen höja din blogg till skyarna, en klar favorit hemma hos mig :-)
SvaraRaderaHa en fortsatt trevlig vecka!
Det är verkligen livsfarligt att gå in här. Nu är jag är ju helt missnöjd med vad stackars maken fixar till i köket, och själv är jag på allmän begäran portad i de regionerna.
SvaraRaderaKram
Oj, så stor potatis!
SvaraRaderaJo, Mia Skäringer är hon som spelar i Mia och Clara och även i SOlsidan som gick på 4an på fredagskvällar och snart ska börja igen.
Kram!
Det ser så gott ut. Vilken jätte till potatis.
SvaraRaderaLängtar redan efter min franska trädgård med alla "godis" som jag kann skörda där. Här blir det torget och då främst bondtorget med biologisk odlade saker.
Kram
Anje
Åh, det såg vansinnigt gott ut! Och ökade på vår ångest över att i helgen ha ätit upp vår sista potatis :-( Hur kunde den ta slut så snabbt??? Nästa år blir det allt fler potatisfåror. Har just dräglat över sortimentet sättpotatis i The Organic Gardening Catalogue och funderar över exakt HUR astronomiskt dyrt det skulle bli att beställa sättpotatis från England...
SvaraRadera