tisdag 30 november 2010

Julförberedelserna fortsätter...


Snö och iskyla, julstämning i kvadrat. En härlig tid att pyssla och dona inomhus. Idag ska jag hämta mjöl på en gård i närheten av oss, som odlar ekologiskt och mal mjölet i egen kvarn. Dinkelsikt, dinkelfullkorn, grovt rågmjöl, krossad råg, mmmm.... Nu ska jag sätta surdegar och baka så det står härliga till! Bilder av julbaket kommer snart:)

Lev väl,

25 kommentarer:

 1. Very nice and romantic!
  Kisses and regards.

  SvaraRadera
 2. Det där stället med mjölet verkar ju vara en riktigt guldgruva - vilken lyx och lycka att få "riktigt" mjöl. Jag håller just på att baka grova bröd som jag hoppas räcker till jul och gärna över jul också. Det är så kul att baka.
  Vilka fina julstämningsbilder du har.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter hur bra som helst att ha en kvarn i närheten! Vilken vardagslyx det kommer att bli med allt hembakat bröd! :)
  Jag är glutenkänslig så jag bli lite extra avundsjuk på allt härligt matbröd...
  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 4. En härlig tid med pyssel nu med alla förberedelser till jul. Gillar det:) Ny malet mjöl lät mycket trevligt! Längtar att se dina bilder från baket. ..kanske kan man få något nytt recept...Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig julstämning hos dej, för att inte tala om sen...när julbaket kommer igång - det kommer nog att dofta ända hit! Så fantastiskt att kunna köpa mjöl på det sättet!
  Ha en fortsatt härlig Ander-dag!
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Låter inte alls dumt med nymalet mjöl kul att se vad du bakar av det//Britt

  SvaraRadera
 7. Mmmmmmmmmmmmmmmm, det är härliga tider nu! Kram

  SvaraRadera
 8. Visst är det kul att baka och pyssla såhär i juletider...
  jag handlar också ekologiskt. Är så mycket godare att äta och veta att det är nyttigare...
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 9. Förra gången jag bakade med surdeg blev baket misslyckat. Men barnen frågar efter det så jag får ta mig i kragen och göra ett nytt försök.
  Lycka till med ditt bak, du kanske även har ett recept att dela med dig av?!
  Kram Anne-Lie!

  SvaraRadera
 10. Hej Charlotta,
  Det låter bra att stanna inne och baka till jul.
  Vi har nu fått den första snön här i London.
  Ha det så bra.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 11. Det låter helt fantastiskt att kunna köpa närodlat ekologiskt mjöl... får brödet att smaka extra gott och vilken kvalitet..... Det är mysigt nu med allt julpyssel och juldonande.... Ser fram emot lite bakbilder!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 12. Åhå, det där låter intressant, ekologiskt och närodlat kan ju inte bli bättre. Kan du viska om var och vem ;p
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 13. Jag kan förnimma doften!!! Visst är det underbart att få fixa inför julen. Vilken lyx att kunna köpa närodlat ekologiskt mjöl. Det gjorde jag också när jag bodde upp i Stockholm.
  Kram Randi

  SvaraRadera
 14. Det ser ut att gå utmärkt med dina julförberedelser! Och mjölet låter bra, skönt att veta var det kommer ifrån och hur det är odlat. Ha det bra! /Katarina

  SvaraRadera
 15. Åh, vilken lyx! Har haft förmånen att i bland kunna baka med nymalet mjöl, det är ju en sådan SKILLNAD, mjöl är en färskvara egentligen. Så jag blir lite avundsjuk..dina bröd blir säkert underbara!
  kram

  SvaraRadera
 16. Åh så många härliga inlägg jag har missat hos dig under min bloggfrånvaro - gillar verkligen ditt mossträd och har på min lista att försöka göra en mossgran... jag har gått loss lite hysteriskt på mossa i år, värre än vanligt tycks det... :-)

  Ditt enrishjärta är jättefint, men jag kan ju ana hur sticksigt det hela var att få till!

  Mysigt att få följa med in hos trädgårdsmadame, och att följa med i julförberedelserna.

  Varmt tack för dina snälla och uppmuntrande ord - de värmer, ska du veta!

  Varma kramar,
  Helena, The Swenglish Home

  SvaraRadera
 17. Där slog du huvet på spiken kära bloggarsyster. Jag kallar numer min man för Clark, eller Mr. Griswald. Inte bara efter trädet, utan också efter att han dekorerat hus, träd och buskar med ljus och vi skulle alla ut för att se när han tände ljusen för första gången. Jag trodde först att han skämtade.

  Gud så härligt att kunna åka och köpta mjöl på så sätt, slår mig i backen på att det smakar bättre också.
  Iskyla och snö blir jag faktist lite avis på. Än så länge har vi inte sett skymten av snö, och knappt någon kyla att tala om.
  När du talar om 4 månader kvar till nästa skörd så låter det faktist inte så långt bort.
  Du, förresten, har jag samma bakgrund som dig? Great minds think alike.

  Kramar från Mrs. Griswald.

  SvaraRadera
 18. Det är kul att baka och oftast mycket godare än köpebröd...jag tänker ofta att jag borde baka mer...liksom få det till en vana.

  SvaraRadera
 19. Gokväll Madame C.. en nyttigt brödbak sitter inte fel.. blir ju sugen att baka själv och har manförmånen att få extra fint mjöl från ställen man känner till är det ju riktig lyx.. Kram o ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 20. Det låter underbart gott. Det år något med nymalet mjöl.I frankrike har vi ocks en kvarn i nåreten. Här blir det köpebröd.
  Vintern har kommit hit. Igår komm den första snö och det blev omedelbart trafikkaos. Den komm i värsta rusningstrafiken.Och den ligger kvar!Det är svinkallt för det bläser nord-väst.
  Ha det gott i stugvärmen.
  Anje

  SvaraRadera
 21. Men jösses vad härligt! Sånt gillar jag - att skaffa sin mat i närområder! Själva brukar vi varje höst köpa lammkött i grannbyn - ett helt lamm att stoppa i frysen. Börjar bli bra på att laga grytor på de där "omöjliga" delarna som ingår när man tar ett helt lamm....

  Kram!

  SvaraRadera
 22. Vad mysigt du verkar ha det. Jag håller med dig om att tiden fram till jul är mysig, så mycket man har lust att göra inne under denna tid.

  Ha det gott i kylan,
  Kerstin

  SvaraRadera
 23. Vilken lyx med ekologiskt mjöl så nära!

  SvaraRadera
 24. Åh, vad jag önskar jag kunde sitta som en fluga på din vägg och bara känna in dofterna av julbaket. Låter himmelskt gott!! Längtar efter bilder!!
  Kram

  SvaraRadera
 25. Vad lyxigt med en kvarn så nära. Har många gånger tänkt att man borde ha en egen mjölkvarn (en mindre variant förstås) men det har inte blivit av. Det är ju så mycket nyttigare.
  Ha en mysig bakstund !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)