torsdag 1 juli 2010

Mina kaskadpelargoner från Österrike

I påskas köpte jag ju röda kaskadpelargoner, när vi var i Österrike. Dessa har planterats i balkonglådor som hänger under fönstren på husets framsida.

Nu äntligen kommer det knoppar! Jag har toppat plantorna flera gånger för att de ska bli buskiga och fina, men då tar det ju å andra sidan längre tid innan de blommar. Blomlådorna är sannerligen inte vackra, men självvattnande. Planen är att bygga blomsterlådor i trä, som dessa ska stå i istället.

Jag fick jättefint tips om det genom Annas härliga blogg Vita rosor och förgätmigej. Där kan man anmäla sig till Annas mycket praktiska nyhetsbrev som hon skickar ut cirka en gång i månaden med tips på bra saker man kan tillverka själv. En månad var det just sådana här fina blomsterlådor och enligt den beskrivningen ska jag försöka tillverka mina egna. Bilden nedan är lånad från Annas nyhetsbrev.

Visst är de fina?

10 kommentarer:

 1. Härliga pelargoner. Skall genast gå in på den bloggen. Vi tycker ju om att göra saker själv här hos oss. Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 2. Jätte mysiga blomstelådor...får titta in där.
  Är allt lite avis på att du har mini kiwi :=))
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 3. Den typen av pelargoner är jättefina tycker jag. Har själv 'Tom Cat' – riktigt mörkmörkröda som jag älskar. Har tagit sticklingar, så nu har jag fyra plantor. Vill INTE vara utan...
  Hej hej
  /Ann Marie

  SvaraRadera
 4. Ska bli kul att se lådorna när dom blommar - och inte är dom fula! Kanske bara "fel lådor på fel plats" elller hur man nu ska vrida till det.
  Nått i vitt skulle väl dock göra sig enormt bra antar jag!?

  SvaraRadera
 5. Vänta med att göra blomlådan tills hösten! Det kan vara svårt att rensa ogräs om man slagit sig på tummen!! (Tror jag, ingen egen erfarenhet, dock!)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. PS. Den var väldigt fin, blomlådan! Tar du emot beställningar?
  /R

  SvaraRadera
 7. Min mans släcktingar kommer från österike, vi har till bringat många många somrar där men nu är det fyra årsedan sist.
  dom har underbara balkonglådor fulla av pellisar
  mvh Lena

  SvaraRadera
 8. Här i vår by finns det massor med kaskadpelargoner.Kommunen har hängt ut en del och folk har förstås fyllt sina lådor.På blommorna ser man om någon bor där för att man stänger ordentlig säkert nu det är så varmt.
  Tycker det är väldigt vackr lådor du visar.Ska gå in på det blogget.
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 9. Det känns alltid hårt att toppa sina växter. Men man får större glädje av dem senare.

  Har planerat att besöka din trädgård den 8 Aug. Ska bli så roligt att få se hur du har det. Hoppas jag hittar hem till dig bara. Kan man hitta vägbeskrivning någonstans?
  kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 10. Hej!!

  Ja du de va riktigt fina de där lådorna!!
  Hoppas du har det bra i värmen, kram Camilla.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)