tisdag 1 juni 2010

Rosenpergolan - vinter och försommar

Det skiljer exakt fyra månader mellan bilderna... Visst är det märkligt, hur snabbt trädgården förvandlas! Ändå kan jag inte låta bli att fundera över hur vacker och rofylld vinterbilden är... Självklart gör de båda stora rosenbuskarna på vinterbilden skillnad. De saknas ju i försommarbilden, eftersom vi var tvungna att ta ner dem efter vintern. Inte helt rättvis jämförelse, men ändå. I försommarbilden kom ju mycket med som tyder på sjudande aktivitet. Lådor med tulpaner som ska ner i marken, stegen som står kvar efter beskärningen, en säck med plantjord som väntar... Maj är en månad med mycket aktivitet - för mycket, för min smak. Och då tänker jag inte i första hand på trädgårdsarbete... Men snart, mycket snart, är det tid för vila. Närmare bestämt åtta dagar:) Ha det gott i trädgårdarna, alla!

6 kommentarer:

 1. Jag föredrar försommarbilden, det är mer färg och liv i den!
  Ha´ en bra dag! Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Tycker om båda bilderna. Det ser så trivsamt ut! Och att ha något så vackert i blickfånget på vintern är ju toppen!!! Växtkraft var ordet!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Som natt och dag, ska bli kul att se en sommarbild därifrån.
  Ha det bra
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Åh va fint!!! Måste få fråga vart du köpt marschalhållaren på vinterbilden? Sådan vill jag också ha.

  Hälsningar
  Nina

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Måste säga att jag föredrar försommarbilden, men hade vi inte vintern, skulle vi väl inte uppskatta vår och försommar lika mycket!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 6. otroligt vad kallt och grått det kan vara! skönt att det är juni nu och mycket, mycket bättre!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)