torsdag 3 juni 2010

Rapport från kallbänkarna

Hej och hå, vad det växer! Sallatens färger är helt underbara. Vet inte vad dessa sorter heter, för de ingick i en sallatsmix som jag köpt från http://www.tomatklubben.se/ .


Det börjar se riktigt fint ut. Än är allting också så där prydligt och hanterbart. På översta bilden syns längst bak två rader med sockerärter. Låga framför de höga, som ska klättra på nätet. I första bänken på nedersta bilden syns rädisor och mangold som börjat titta upp i ytterraderna. I mitten ska jag direktså lite mer gulbetor. I de mittersta bänkarna syns sallat i olika stadier och en rad med citronkoriander.

Schalottenlöken kommer sig fint. Till vänster den franska sorten som sattes samtidigt som vitlöken, i höstas.

Det här är väl ändå för sött! Smultron som under åren valt att slå sig ner här, under planteringsbordet. De växer i ren singel... Hur kom de dit? Ingen aning! Visst är det charmigt? För att inte tala om hur mysigt det är att mitt under planteringar och bukettbindningar, senare i sommar, sätta sig ner på huk och äta lite smultron!

13 kommentarer:

 1. Jösses så snyggt! Smart med ärterna i olika höjder! Det ska läggas på minnet.

  Citronkoriander? Det var nytt och spännande! Även det något att försöka få tag på framöver.

  SvaraRadera
 2. Så långt din sallad har kommit, och visst är allt sådär lagom smått och lätt att hantera än så länge... Plötsligt växer allt våldsamt, och man har en djungel! /Sophia

  SvaraRadera
 3. attans vad lyxigt med dom fina drivbänkarna.

  SvaraRadera
 4. Det ser verkligen välordnat och prydligt ut! Inte undra på att salladen trivs!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Ser riktigt prydligt ut med bänkarna. Vilken fin sallad!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 6. Vad fint du har det! Finns det något härligare än att odla sin egen mat? Åh, det är sååå kul att se när det växer... Snyggt och välordnat!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Åh va härligt med så mycke sallad redan :-) Jag avundas alla med växthus, hur länge har ni hållt på med trädgården? tänker att ni kommit så långt och har så mycket, två växthus och såvidare :-)

  /Nina

  SvaraRadera
 8. Oj, vad det växer bra hos dig. Min sallad som jag sått vill inte komma upp.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 9. Åh, så fint du har bland dina odlingar! Tack för inspirationen! /Emma&Ella

  SvaraRadera
 10. Vad härligt det ser ut. Prydligt, ordning och reda. Gott till råga på allt!
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 11. Vad fina bänkar du har. Och mycket på gång..... Kul med smultronen - precis så fint som det kan bli när naturen själv får bestämma :-) Själv har jag precis kommit in... Har gjort i ordning mina pallkragar och ektunnor där jag har min 'köksträdgård' utomhus.....

  Ha en bra helg!
  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)