lördag 12 juni 2010

Pion, lupin, syrén och skolavslutning

Den första bondpionen, från knopp till skålformad och slutligen i full blom på matbordet. En underbar prydnad i all sin enkelhet!

Igår var det skolavslutning här. En bra anledning att ställa till med fest och smycka hemmet med försommartidens vackra blomster. Fång av de sista syrénerna som snart blommat över, tillsammans med snöbollskvistar och annan vacker grönska.Likaså lupiner med snöbollsblommor blev ljuvligt vackert. En riktigt härlig trädgårdshelg önskar jag alla. Nu ska jag ut i regnet och dona, efter en lång och härligt långsam lördagsmorgon!

5 kommentarer:

 1. VI har också lite grått lördagsväder. Bra för städningen som ju också måste göras:-)
  Ha en go helg! H.

  SvaraRadera
 2. Hej!! Quadra är en kanadensare som blir ca 180cm. Klarar sig till zon 4, har vackra vackra blommor. Skall fota igen när jag går ut nästa gång, idag går man inte ut i blåsten i onödan :-). Den rosen jag köpt är ifrån BLomqvist plantskola i finland och den är på egen rot vilket gör den lite härdigare än de som är ympade.

  /Nina

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att jag kan inspirera lite med mina bilder, det glädjer mig! Du bjuder också på inspirerande o fina bilder! Älskar pioner....Sommarkramar till dig! Therese

  SvaraRadera
 4. Visst är det något speciellt med lupiner... Sommar när den är som bäst! Vi förlovade oss i lupintider för ett antal år sedan så jag kanske är en aning färgad av den upplevelsen *hihi*.
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 5. Det är så härligt att plocka in buketter - jag njuter hela sommaren..... Åh, vad jag önskar att jag hade pioner -de är så vackra och pampiga..... Lycko dig!

  Ovädret har nu nått Norrland...... Stannade faktiskt inne idag. Det stormar och regnar så pass att jag blir avskräckt..... Men lite fokus inne är inte fel det heller. Just nu har jag t o m tänd upp i kakelugnen för lite extra värme - skönt!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)