söndag 6 juni 2010

Nu längtar jag efter rosor och pioner!

Vilken helg vi har haft! Fantastiskt väder och nästan all ledig tid till hem och trädgård. Luften har varit mättad av syrenernas ljuvliga doft och vi har grillat och intagit de flesta måltider ute i trädgården. Några arbetsdagar till och sedan ett välförtjänt sommarlov. Kan det bli bättre? Ja, det kan det faktiskt. Jag darrar av förväntan när jag tänker på allt som ska hända i trädgården de närmaste månaderna! Allt som ska slå ut, allt som ska hänföra, allt som ska skördas...

Under kvällens trädgårdsrunda hittade jag dessa rosenknoppar, som ropade att "Hej, nu är det snart vår tur!"

Vi har tre olika sorters mycket tidiga rosor. Två vet jag är pimpinellarosor. Mer om dessa och vädjan om hjälp med namngivning kommer snart.

Även bondpionen spricker snart. Så vacker, redan nu! Men bondpionerna är bara förrätten. Om en månad är hela rabatten full av doftpioner. Jag längtar!

Och se här, en av lupinerna nästan utslagen. Trädgård är eufori och lycka. Ha en riktigt bra trädgårdsvecka alla - även om det verkar som om vi ska dränkas i regn de närmaste dagarna....

5 kommentarer:

 1. Längtans blomma är störst på håll... NU är bäst, precis nu, precis innan allt slår ut i all sin prakt

  SvaraRadera
 2. Ja dessa knoppar nästan lika härliga som själva blommorna!
  Eva

  SvaraRadera
 3. Bara at gå runt och längta efter det som SNART ska hända. Det är väl underbart.Man vil bara att dem ska slår ut och sedan att dem bara ska fortsätta att blomma.
  Och Sverige har kommit ifatt oss i Frankrike.Naturen är fantastisk.
  Njut!
  Anje

  SvaraRadera
 4. Helgen har varit underbar! villket väder men jag ser fram mot ett ordentligt regn för det behöver växterna.
  Ha en bra vecka
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Ja, jag längtar också! Fina foton. Tyvärr har en del av mina rosor försvunnit i vinter......

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)