lördag 5 juni 2010

En potager växer fram

Sakta men säkert växer den nya delen av köksträdgården fram.  Banne mig om det inte kommer att bli som en slags potager! I odlingslådorna längst fram, ska ett staket fästas och där är det tänkt att höga bönor, ärter och andra slingerväxter ska bo.

Vi har ju funderat ett tag på underlaget i gångarna, singel eller flis? Vi har rådfrågat många och grunnat vidare. Till slut föll valet på singel. Vilket som hade blivit fint, men vi har ju singel i alla andra gångar, så det blir mer enhetligt så här.

Annat som gör oss glada i dag är detta fynd av sockerärter. Underbart och extra glädjande, då mycket är sent i år. Men just det här har lyckats och vi ser fram emot nykokta sockerärter till middagen snart!Slutligen några vackra aklejor, som växer i gruset i gångarna utanför växthusen!

8 kommentarer:

 1. Det kommer bli sååå vackert här:-)
  Ha det!

  SvaraRadera
 2. Åh, så ordnat och prydligt det ser ut - blir riktigt avundsjuk.... Kommer ju att bli fantastiskt bra... Vad duktiga ni är som snickrar och har er... Sockerärtor nu?! Lyx..... Söta, söta akeljor..... och ännu sötare för att de växer i gruset :-)

  Ha' en bra söndag!
  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Det blir ju jättefint!Visst är det praktiskt att odla i pallkragar och odlingslådor?
  Jag började odla sallad, sockerärtor och jordgubbar i mina för ett par år sedan. Antalet odlingslådor växer för varje säsong, fast mina är inte långt när så fina som dina.....
  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Fint!! Singel låter också som ett bra val - enhetlighet gör mycket, säger jag som visserligen aldrig lärt mig att praktisera det.

  SvaraRadera
 5. Det ser ut att bli jättefint!
  /Carin

  SvaraRadera
 6. Vad fint det ser ut. Det komer att bli ursnygg.
  Anje

  SvaraRadera
 7. Så snyggt och välorganiserat det blir! /Sophia

  SvaraRadera
 8. Oh, så ärligt ni har det! Kommer på söndag och hälsar på. Ska bli spännande att se hur den nya delen av köksträdgården ser ut nu.

  Ha en fin kväll

  /Anette

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)