tisdag 8 juni 2010

Doftande försommarkväll
Trädgårdens mest vinskyddade plats är i rosenpergolan. Nu har fikonen hittat hit i sina fina lövkorgar också. I framkanten växer den vita kantnepetan 'Snowflake'. Fortfarande syns lite av hönsnätet som ska hålla nepetan upp, så allt inte bara ramlar ut i gräsgången. Men snart är hela det arrangemanget dolt. Trots att allt inte är uppvuxet ännu och ingenting växer i "taket", älskar vi redan denna plats. Underbart att sätta sig för en stunds vila, under trädgårdsdagar.

Fikonen kommer sig fint. Om vi slipper slagregn och annat elände (t ex hagel - grr...) kanske vi kan få njuta dessa delikatesser i sommar.

I kväll  inbjöd inte vädret till något trädgårdsarbete. Istället tog jag en promenad med hunden, plockade liljekonvalj och bar in ett fång vita syrener. Doften var överväldigande när vi åt middag. Så vackert, så underbart doftande...

10 kommentarer:

 1. Jättemysig plats!! Men sitt inte för länge så den inkräktar på bloggandet! ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. En härlig uteplats. Bara vara.Vackert med dessa vita blommor.
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar sittplats! Alldelens vid hästhagen:) Väldigt fint med den naturliga stilen och de vita blommorna. Hoppas fikonen får frodas i fred med:)

  SvaraRadera
 4. Vad fint och trivsamt det ser ut.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Fin plats att njuta på, hoppas fikonen får en bra sommar, det är ju så himla gott!/Sophia

  SvaraRadera
 6. Vilken fin plats att sitta och vila lite på! Den vita kantnepetan är riktigt skir och vacker. Jag kunde nästan känna doften av liljekonvalj och syren.
  Ha det riktigt gott!
  Christina

  SvaraRadera
 7. Fin plats o FIKONen ser ju att må bra nu i a f Hoppas det går vägen i sommar med rätt väder o så sitt här o njut o smaska på
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 8. Vilken jättemysig sittplats! Och egena fikon mmmmm :-) Vackert med de fina hästarna i bakgrunden. Ni bara för fint Charlotta!

  Ha en bra kväll!
  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 9. Jisses så fint litet hörne du visar! Blir alldeles kär i pilstaketen och börjar genast klura på var jag kan ha lite "skärmar av pil", det är så himla fint :)

  Lite vatten har det kommit här med men det behövs och växterna och gräsmattan är så glada för regnet :)

  Måste fråga - har fikonfrukterna kommit nu i vår? Mitt lilla träd tappade alla bladen i vinter men växer nu glatt på - men klurar på frukten - som kommer när? Om det kommer frukt i år, typ sensommaren, är det kvar under vintern med?

  Köpte en Akebia i Österlen, hos Mandelsmanns och skall verkligen bli roligt att se om den vill trivas hos mig :)

  Ha det så gott :)

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)