tisdag 25 maj 2010

Trädgårdspynt och sötaste aklejan

Förutom vårt fina lejon, kan vi inte skryta med så mycket pynt i vår trädgård. I vintras visade jag våra fina marschallhållare, som jag förr aldrig betraktat som trädgårdspynt. Men med hjälp av alla kreativa och duktiga trädgårdsbloggare började jag se dem med andra ögon. Dessa marschallhållare brukar alltid åka upp ur rabatten på våren och stoppas undan. Men tack vare min nya "pyntblick" fick de i år stå kvar. Varför har jag aldrig förut sett att de är perfekta krukhållare?

Den 20 januari i år, såg samma marschallhållare ut så här: 
Visst är det otroligt? Jag menar då både årstidernas härliga skiftningar och det fiffiga nygamla pyntet.


Det här är min absoluta favorit bland aklejorna.

'Little lanterns' heter den och är verkligen som små lanternor i rött. Den blommar först av alla mina aklejor och den frösår sig sannerligen var som helst. Plantan här kommer ur en springa i en gammal pallkrage! Visst är den underbart näpen? Jag köpte fröer från Örtagårdens fröer för några år sedan. Man kan säga mycket om det kylslagna vädret vi har, men försommar är det i alla fall!

3 kommentarer:

 1. Otroligt söt akleja! Näpen var ordet. Och vilken bra idé att använda de vackra marschallhållarna som krukhållare. Inspirerande att använda icke-pynt som pynt, det blir nog ofta det finaste.

  SvaraRadera
 2. Snyggt med rostigt pynt.
  Har en grönblommande akleja som är min favorit.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Tja, akleja...tycker det är svårt att säga vilken är min favorit. Men jag tycker din är riktig söt. tänk att den blommar redan. Sommarsverige kommer ifatt oss här nere.
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)