onsdag 26 maj 2010

Försommarens blomster i sköna färgkombinationer

Dessa båda färger, klart orange och ljust himmelsblå, mot grön fond, är en underbar kombination. Det är kungsnejlikrot och förgätmigej. Tillsammans med strutbräken och funkia, står de i en stor odlingssäng mitt i köksträdgården. Jag kallar denna för "the nursery" och där samlar jag växter som för tillfället inte har någonstans att bo. Visst är det läckert, hur de gamla vissna stjälkarna på strutbräkenet nästan ser ut att stötta de nya ljusgröna!

Det börjar bli överfullt i "the nursery" nu och det är dags att hitta nya hem i trädgården för flera av växterna... Men gräva nya rabatter känns inte som prioriterat område just nu, så än får de trängas. Ett riktigt gott slut på arbetsveckan, önskar jag alla!

4 kommentarer:

 1. Kungsnejlikroten lyser verkligen upp i rabatterna. Orange är en svår färg, tycker jag, men kungsnejlikerotens färg går så bra mot dess bladverk!! Snygg ihop med förgätmigej!!/Ruben

  SvaraRadera
 2. Har också ett nursery men det är inte så mycket kvar där.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Har också ett litet men överfyllt nursery. Dock ännu inte lika färgglatt som ditt.

  Ha en fin fredag

  Rebecca

  SvaraRadera
 4. Kungsnejlikrot var ny för mig - superfin! Har inget ställe att sätta växter i väntan på rätt ställe, men det är precis överfullt på glasverandan av fröplantor som väntar på att stora rabatter ska grävas ut....

  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)