fredag 7 maj 2010

Tomaterna kommer sig!

Men finns det då något i hela världen, som kan få en stackars frusen odlarsjäl att le och börja småsjunga en kulen och stormig majdag, då termometern knappt orkar sega sig upp till fem plusgrader? Jaa, det gör det! Årets första små tomatkart sa hej, här är vi! Febril aktivitet utbröt. Kamera fram; finns det mer vi har missat? Borde vi ta fram champagne?
Ja, det borde vi! Se här, första chiliblomman har också slagit ut idag. What a Friday! Skål för alla oss som trotsar det trotsiga vårvädret!

11 kommentarer:

 1. Om inte för dessa små tomatkart och den vackra chiliblomman så för vår egen skull.I dessa kyliga tider behöver vi verkligen något festlig.
  Så fram med böbblarna.
  Skål
  Anje

  SvaraRadera
 2. Grattis :) till att det går så bra med odlingen :) Mina tomater står i små krukor i växthuset och nu funderar jag på om jordbädden är tillräckigt varm för att jag skall plantera tomaterna däri? Har ingen termometer.... och febertermometern fungerar väl inte :)

  Ha en skön helg ♥

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det underbart när det börjar bära frukt det vi sått. Planterade om mina chiliplantor och tomater igår. Inser att jag har allt för många tomater. Ha en fin helg/Gela

  SvaraRadera
 4. 5 plus en vecka in i maj?! Vilken tur att barnen har nya fleecetröjor. Det är bara en dryg månad kvar tills de reser till Sverige.

  SvaraRadera
 5. Oj, så långt dina tomater kommit, mina har bara knoppar. Du kanske startade tidigare med dina!?
  Ha en bra helg!
  Christina

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt. Tiny Tim har visat sina första kart hos mig. Och Hundreds of Thousands blommar för fullt. Jag går där och ruskar och blåser lite lätt för att det ska bli kart där också. Men några chiliblommor på min "Fish" syns inte ännu. Jag får njuta av din vackra blomma.

  Ha en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 7. Absolut ska du korka upp champagnen. Men akta så inte korken hamnar bland tomatplantorna! Skål och trevlig helg! /Ruben

  SvaraRadera
 8. Hahah...jag kan inte annat än att hålla med dig, jag blir precis som du, fantastiskt klart du ska ta fram champagnen....
  Det är verkligen lycka att se de första tomaterna.
  Kommer att lägga upp dina bilder från Åke på svenskatradgardsbloggar.blogspot.com idag och själklart länkar jag till dig. Tack för att jag får låna.

  Ha en skön helg
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Visst är det Nordpolsväder, men en "skål" brukar väl värma lite?

  SvaraRadera
 10. Ett jätte grattis till upptäckterna! Jag höjer glaset från ett regnigt Stockholm.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)